Koning Willem-Alexander wilde F1-kampioensrace Verstappen in Abu Dhabi niet afkijken

Net als heel Nederland zat Koning Willem-Alexander in december 2021 aan de buis gekluisterd om te zien of Max Verstappen voor het eerst Formule 1-wereldkampioen zou worden. Lang leek het erop dat Verstappen de kampioensrace niet zou winnen en dat maakte de koning behoorlijk zenuwachtig.

Willem-Alexander

In de podcast Door de ogen van de Koning blikt Willem-Alexander elke week terug op een jaar uit zijn koningschap. In de nieuwste aflevering blikt de vorst in gesprek met host Edwin Evers terug op het jaar 2021. Hierin wordt maar weer duidelijk dat de koning groot fan is van Formule 1.

“Ik zat thuis (de Grand Prix van Abu Dhabi, red.) te kijken en ik was de hele dag al nerveus”, biecht de koning op. “En ik had de kinderen de hele dag ook zo ver gekregen dat ze moesten gaan kijken.”

Weglopen

“Tijdens de race zag het er niet naar uit dat Max zou gaan winnen. Toen dacht ik bij mezelf: ik ga nu niet weg van de televisie, want ik ben er de hele dag mee bezig geweest. Ik heb de hele familie opgezweept om hier aanwezig te zijn. Als het nu niet goed gaat, moet je ook blijven zitten.”

De koning geeft toe dat hij de neiging had om iets anders te gaan doen. “Je kunt het niet maken naar je kinderen toe om op te staan en met een slecht humeur weg te lopen.” Lachend schetst Evers dat ‘papa dan even wat anders zou gaan doen.’ “Precies, daar was ik toe in staat”, zegt de koning lachend. “Gelukkig heb ik dat niet gedaan.”

Op 12 december 2021 werd Verstappen de eerste Nederlander die de titel Formule 1-wereldkampioen in de wacht sleepte. De coureur wist Lewis Hamilton in de laatste ronde te passeren en won zo de slotrace.

Formule 1
  • Door de ogen van de Koning
  • NL Beeld / _BrunoPress