Jacques Villeneuve sust online relletje rond Leclerc-helm

De wereldkampioen van 1997 heeft het internet tot rust gemaand na het ontstaan van een korte haatcampagne rond de helm van Charles Leclerc. De Ferrari-rijder gebruikte zonder toestemming het ontwerp van wijlen Giles Villeneuve, wat de familie tegen het zere been stootte. De Leclerc-aanhang kreeg daarop Jacques in het vizier.

Jacques Villeneuve sust relletje rond Leclerc-helm

Tijdens het Grand Prix weekend in Montreal raakte Jacques Villeneuve betrokken bij een bijzondere controverse. De 52-jarige Canadees werd zomaar het middelpunt van een online haatcampagne door de acties van zijn zus en moeder.

De overige leden van de familie Villeneuve hadden boos en teleurgesteld gereageerd toen bleek dat Ferrari-rijder Charles Leclerc zonder overleg het helmontwerp van de in 1982 verongelukte F1-legende Gilles Villeneuve overgenomen had. Het eerbetoon had geen zegen van de familie, waardoor er een ongemakkelijke situatie ontstond.

Opgeblazen controverse

Na de heftige reactie van met name zijn zus Mélanie nam Jacques het op zich om de situatie op te lossen. Leclerc nam meteen contact op met de oud wereldkampioen, waarop de zak uitgepraat werd. Ondertussen bleven er op social media echter negatieve reacties binnenstromen. Jacques betreurde het dat het misverstand uiteindelijk zo opgeblazen werd.

Eind goed, al goed

Leclerc wisselde na de vrije training en de kwalificatie zijn helm om voor een standaard exemplaar om de controverse te sussen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Na het geruststellende gesprekje met Jacques was alles weer koek en ei. Zus Mélanie en moeder Joanne poseerden vervolgens vrolijk voor een foto met Charles en de betreffende helm.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots