VIDEO: George Russell vuurt band af op Mercedes-monteurs

Een ongezien moment in Montreal: bij de pitstop na zijn crash vuurde George Russell een band op zijn monteurs af. Het ging allemaal maar net goed!

VIDEO: George Russell vuurt band af op Mercedes-monteurs

George Russell gooide zijn kansen op een podium in Canada in het putje met een harde crash in de bocht 8/9 chicane. De Mercedes-rijder raakte de kerb te hard en werd richting de muur gelanceerd, die hij met zowel het voor- als achterwiel flink raakte.

Als door een wonder kon de Brit met schade aan de voorvleugel, de vloer en het rechter achterwiel zijn weg vervolgen naar de pits. Ondertussen werd de safety car opgeroepen om het opruimen van alle Mercedes-delen mogelijk te maken.

Gevaarlijk momentje

Russell haalde het naar de pits, maar op de TV-beelden werd te laat ingeschakeld op zijn stop. In de aanloop naar zijn pitbox veroorzaakte George namelijk onbedoeld een gevaarlijk situatie, die volledig gemist werd door de directie.

Bij het aanremmen vuurde Russell zijn kapotgeslagen rechter achterband af op zijn pitcrew. De mannen aan die zijde van de pitbox konden het ding maar net ontwijken. Gelukkig vielen er verder geen slachtoffers.

George vervolgde zijn weg na de nodige reparaties, maar moest op ronde 53 toch opgeven met falende remmen.