Valtteri Bottas neemt AMG One in ontvangst

De voormalige Wingman van Lewis Hamilton heeft eindelijk zijn afscheidscadeautje uit mogen pakken. Net als voorganger Nico Rosberg is Valtteri een van de 275 gelukkige eigenaren van een AMG One.

Valtteri Bottas neemt AMG One in ontvangst

Valtteri Bottas kennen we inmiddels als de meest Australische Fin aller tijden. Na zijn overstap van Mercedes naar Alfa Romeo heeft hij pole positions, podiums en overwinningen verruild voor een relaxt leventje vol fietstochtjes met zijn wederhelft, smaakvolle naaktfoto's en zeldzame top tien finishes met Alfa Romeo. Nu de druk eraf is lijkt de Fin pas echt van de Formule 1 te genieten.

Afscheidscadeautje

Bottas was eind 2021 nog erg blij om het hoofdstuk Mercedes af te sluiten, maar uit zijn meest recente aanwinst blijkt dat het boekje nog niet helemaal dichtgeklapt is. Valtteri kreeg gisteren namelijk de sleutels in handen van zijn eigen AMG One, de bijzondere hypercar met de F1 power unit van Mercedes.

Dure lol

Ironisch genoeg heeft Valtteri juist geen ervaring met de krachtbron in de staart van zijn nieuwe hybride hypercar. De Mercedes PU106B stamt namelijk uit 2015. De motor won in de F1 W06 Hybrid zestien van de negentien races, waarvan tien met Lewis Hamilton. Bij maar liefst twaalf van die overwinningen kwamen de Silberpfeilen met een 1-2 over de finish.

In de F1-bolide produceerde de 1,6 liter single turbo V6 zo'n 709 pk zonder elektrische assistentie. Voor de One is het blokje iets teruggeschroefd naar 688 pk, maar door de toevoeging van nog eens twee elektromotoren op de vooras komt het systeemvermogen uit op een gezonde 1.063 pk. Meer dan genoeg voor Bottas om eens goed lol te hebben.

Valtteri voegt zich bij een elite groepje AMG One-eigenaren, waaronder voorganger Nico Rosberg, oud-teamgenoot Sir Lewis Hamilton (die er twee kocht), oud F1-coureur David Coulthard en actuer Mark Wahlberg.

Formule 1
  • Valtteri Bottas