Verstappen wint op Silverstone en prijst McLaren: 'enorm snel'

De grid is zondag onder de indruk van het tempo van McLaren.

max verstappen

Max Verstappen gaat er met de zege vandoor op Silverstone. Hij laat daarmee Lando Norris en Lewis Hamilton achter zich. De twee Britten eindigen respectievelijk op plek twee en drie tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Hoge verwachtingen McLaren worden waargemaakt

Nadat McLaren op de zaterdag al wist te verrassen tijdens de kwalificatie door P2 en P3 te pakken, weet het Britse team de hoge verwachtingen waar te maken. Lange tijd lijkt het erop dat beide McLaren's een podiumplek zouden scoren, maar uiteindelijk doet de safety car Oscar Piastri de das om. Hij moet het doen met een vierde plek. Alsnog een flinke stap vooruit voor het team. En dat de McLaren snel is, blijft ook bij de andere coureurs niet onopgemerkt. Tijdens de race blijkt dit al uit een radio van Russell, die de snelheid van de auto benoemd. Ook Lewis Hamilton is onder de indruk.

'McLaren bleef snel'

In het gesprek dat Verstappen na zijn overwinning met David Coulthard voert, blikt hij terug op de race. 'We gingen matig van start. Ik was donderdag met marketing een beetje aan het driften, en het voelde eigenlijk alsof ik dat vandaag bij de start nog deed. Het was niet goed, slecht zelfs. daar moeten we naar kijken. Maar ook daarna bleken beide McLaren auto's enorm snel te zijn. Het duurde een paar rondjes voordat ik langs ze kon komen. Daarna kon ik het gat vergroten en dat leek goed te gaan. Na de safety car bleek het voor ons lastig om de zachte band in leven te houden, dus het gat bleef ongeveer gelijk op drie seconden. Toch ben ik blij dat we weer gewonnen hebben. Het was niet vanzelfsprekend vandaag', concludeert de Nederlander.

Max won vandaag voor de tweede keer de Grand Prix van Groot-Brittannië. Eerder wist hij in 2020 ook de winst te pakken. Vorig jaar ging Charles Leclerc er met de titel vandoor in Silverstone. Hoewel Sergio Pérez vandaag op de zesde plaats bleef steken, pakt Red Bull Racing met de winst van Max toch de elfde overwinning op een rij. Voor Verstappen was het zijn zesde overwinning op rij. Over twee weken gaat het F1-seizoen verder in Budapest.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool