Toto Wolff over ontslag Nyck de Vries: 'Ik heb medelijden met hem'

Toto Wolff neemt het op voor de Vries.

nyck de vries

Toto Wolff denkt dat Nyck de Vries beter was gaan presteren als hij meer tijd had gekregen bij AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull Racing. Dat zegt hij tegen Sky Sports.

Nauwe samenwerking

De Mercedes-teambaas heeft Nyck de Vries de afgelopen jaren goed leren kennen. Hij werkte veel met hem samen toen de Vries nog als test- en reservecoureur in dienst was bij Mercedes. Hierop baseert Wolff dan ook dat de Nederlandse coureur niet genoeg tijd heeft gekregen om te laten zien wat hij kan. Hij noemt zichzelf zelfs een fan van de Vries:

"Hij is enorm intelligent en heeft altijd veel bijgedragen aan de ontwikkeling van onze auto. Maar misschien had hij meer tijd nodig. Ik geloof dat als hij een heel seizoen had gekregen, hij wellicht een goede kandidaat zou zijn voor het tweede Red Bull-stoeltje."

Medelijden

Maar volgens Wolff heeft Red Bull hele andere plannen voor dat zitje. Volgens hem is er maar één reden dat Ricciardo zo plotseling in de AlphaTauri is gezet: "Ik denk dat Red Bull wil kijken hoe snel Ricciardo is, om te zien of hij eventueel het zitje van Checo kan overnemen."

Wolff benadrukt dat de sport hard is. "Als een beslissing eenmaal genomen is, is er geen weg meer terug", zegt hij tegen Sky Sports. Toch heeft de teambaas te doen met de Nederlander. "Ik heb medelijden met hem. Hij belde me maandagochtend om te vragen of ik tijd had voor een kop koffie. Dat had ik. Bij ons team zijn alle functies vervuld, maar we zullen hem blijven ondersteunen waar we kunnen."

Formule 1
  • NLBeeld