Team van Sainz reageert op Audi-geruchten: 'prioriteit is contractverlenging bij Ferrari'

Ferrari blijft plan A, B en C voor Carlos Sainz

carlos sainz

De naam van Carlos Sainz is al meerdere keren gevallen in combinatie met Audi. Afgelopen weekend brachten verschillende media-outlets zelfs naar buiten dat de Spanjaard een voorcontract zou hebben getekend bij het nieuwe F1-team. Het team van Sainz heeft nu op alle geruchten gereageerd.

Plan A, B en C

Het contract dat Sainz bij Ferrari heeft, loopt nog tot en met het einde van het Formule 1-seizoen van 2024. Ook het contract van Charles Leclerc loopt dan af. Echter lijkt voor hem het ondertekenen van een nieuw contract slechts een formaliteit te zijn. Sommige bronnen beweren zelfs dat die handtekening al staat. De Monegask zou zijn vastgelegd voor 2025 en 2026 met opties voor de drie seizoenen daarna. Er wordt daarbij door SportTune gepraat over een salaris van 185 miljoen euro over al deze seizoenen.

Voor Sainz zit dat anders. Volgens insiders zijn de onderhandelingen tussen de entourage van Sainz en Ferrari nog in volle gang. De geruchten dat hij zou willen overstappen naar Audi lijken dan ook niet helemaal ongegrond. Toch bevestigt het team van de coureur nu met klem dat hij niet weg wil bij Ferrari. Een bron dichtbij Sainz vertelt aan motorsport.com dat Audi wel contact heeft opgenomen met Sainz, maar dat het zijn prioriteit is om het contract met Ferrari te verlengen. Om dat ook aan het adres van Ferrari duidelijk te maken, voegt de ingewijde er grappend aan toe: "Plan A is Ferrari, plan B is Ferrari en plan C blijft ook Ferrari."

Audi naar F1

Audi zal power units leveren voor Sauber, die tot het einde van dit seizoen nog een samenwerking heeft met Alfa Romeo. Vanaf 2026 zal het team onder de naam Audi verdergaan. En met deze naamswijziging is de toekomst van Valtteri Bottas en Zhou Guanyu bij het team van Sauber en Audi onzeker. Bronnen beweren dat CEO Andreas Seidl al druk op zoek is naar nieuwe coureurs. Naast Carlos Sainz zijn ook onder andere de namen van Lando Norris, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher en zelfs de gepensioneerde Sebastian Vettel al gevallen.

Formule 1
  • Motorsport.com Italië
  • NLBeeld