'Lando Norris heeft al voorovereenkomst bij Ferrari'

Het lijkt erop dat de Italianen Red Bull al een stapje voor zijn geweest

lando norris

Silly season komt vroeg op gang dit jaar. Eerder deze week werd er keihard ingegrepen bij AlphaTauri, waardoor Nyck de Vries zijn Formule 1-droom vroegtijdig uiteen zag spatten. De coureur uit Friesland moet nog voor de zomerstop zijn stoeltje afstaan aan Red Bull Racing-reservecoureur Daniel Ricciardo. Iets waar de Nederlander zelf nog altijd niet in de media heeft gereageerd. Een ander gerucht dat maar blijft opspelen is het verhaal dat Charles Leclerc en Lando Norris zouden zijn benaderd door Red Bull. Toch lijkt het erop dat die eerste al banden heeft aangehaald met Ferrari.

De geruchtenmachine draait op volle toeren in Silverstone

Formule 1-verslaggever Joe Saward schrijft daarover op zijn blog. De auteur en analist schrijft het volgende: "Albon en Norris waren onderwerp van allerlei uiteenlopende geruchten afgelopen weekend in Silverstone. Ze zijn beide verbonden aan Ferrari en Red Bull. Of deze stappen logisch zijn voor beide, blijft de grote vraag. Maar er zijn meerdere bronnen die beweren dat Lando al een soort voorovereenkomst met Ferrari heeft getekend." Of dát een logische carrièrestap is, trekt Saward in de volgende zin gelijk in twijfel gezien de huidige prestaties van Ferrari. Of het gebrek daaraan. "Maar goed", gaat de blog verder: "Naar Red Bull gaan en proberen om Verstappen te verslaan is ook een carrièresprong uit de hel."

Ook over de toekomst van Carlos Sainz en Charles Leclerc heeft de analist het een en ander opgepikt rondom het circuit van Silverstone afgelopen weekend. "De geruchtenmachine denkt nu dat Carlos Sainz in 2025 bij Audi gaat rijden, terwijl anderen bang zijn dat Charles Leclerc gek wordt als hij bij Ferrari blijft." Volgens hem zou Mercedes de Monegask echter maar wat graag binnenhalen. Maar, benadrukt Saward nog maar eens in zijn blog: "Ik zeg niet dat iets van dit klopt, ik benoem gewoon wat ik afgelopen weekend zoal bij verschillende bronnen heb opgevangen."

Pérez maakt zich niet druk

Voor nu zijn het allemaal geruchten en zal er tijdens de aankomende zomerstop in augustus wel weer een en ander duidelijk worden. Wat we nu in ieder geval zeker weten is dat Daniel Ricciardo voor het eerst in actie komt in Hongarije tijdens de aankomende Grand Prix aldaar.

Ook Pérez heeft zich uitgesproken over de geruchten rondom zijn stoeltje bij Red Bull. Deze werden de afgelopen weken alleen maar aangesterkt door tegenvallende resultaten van de Mexicaan. Zelf zegt hij zich nergens druk om te maken. "Ik negeer het allemaal", begint hij. "Het kan me om eerlijk te zijn helemaal niks schelen. Ik ben al 13 jaar in de Formule 1 en ik heb het allemaal al gezien. Ik ben vooral gefocust op het herstellen van mijn seizoen, en er zeker van te zijn dat ik hiervan blijf genieten."

Formule 1
  • NLBeeld