Eerste vrije training Singapore gedomineerd door...varanen 

De prestaties van Max Verstappen voerden een keer niet de boventoon bij FP1 in Singapore. Het stratencircuit werd namelijk geteisterd door een invasie van flinke reptielen.

Eerste vrije training Singapore gedomineerd door...hagedissen 

Vanwege de nieuwe aerodynamische regels en de aangepaste baan was de eerste vrije training in Singapore drukker dan ooit. De aandacht verplaatste zich echter al snel van het nieuwe rechte stuk en doorbuigende voorvleugels naar fors ongedierte op de baan.

Het circuit werd namelijk tot drie keer toe bezet door grote hagedissen, of om specifiek te zijn: varanen. Voor Max Verstappen leverde het meteen een lollige flashback op naar zijn ervaringen met 'Godzilla' in 2016.

Pijnlijke gevolgen

Helaas was het niet helemaal lachen, gieren en brullen geblazen. Voor een van de inbrekende reptielen liep het namelijk slecht af. Een aanvaring met de Aston Martin van Fernando Alonso had pijnlijke gevolgen voor de varaan. De dieren zorgden uiteindelijk voor drie gele vlaggen-situaties.

Ferrari 1-2

Ondanks de onderbrekingen door de lokale fauna wist Charles Leclerc de snelste tijd te noteren op het gewijzigde Marina Bay Circuit. De Monegask leidde een Ferrari 1-2, met Carlos Sainz op slechts 0.078 van een seconde op P2.

Max Verstappen wist de derde tijd neer te zetten op 0.126 van een seconde op de P1-tijd. Ook Lando Norris en Lewis Hamilton bleven binnen twee tienden van de snelste ronde. George Russell en Sergio Peréz leverden beide bijna vier tienden in, gevolgd door Fernando Alonso, Yuki Tsunoda en Esteban Ocon.

Formule 1
  • Formula 1