Marko: 'Als we in Singapore kunnen winnen, kunnen we alles winnen'

Red Bull's rijdersmanager ziet Singapore als het enige obstakel voor een perfect seizoen. Nu de vloek van Monza verslagen is kan niets zijn team nog stoppen.

Marko: 'Als we in Singapore kunnen winnen, kunnen we alles winnen'

De voortdurende dominantie van Red Bull en Max Verstappen heeft bijna bizarre vormen aangenomen. De overwinningen komen met zo'n regelmaat dat zelfs de baas van Liberty Media al duimt voor een beenbreuk bij de Nederlander.

Zelfs de beruchte vloek van Monza kon niet voorkomen dat Max een recordbrekende tiende overwinning op rij scoorde. Nu die horde geklaard is begint het team zich voorzichtig te focussen op het behalen van het onmogelijke: een perfect seizoen met een winpercentage van 100 procent.

Perfect seizoen

Vanuit Red Bull klonk tot dusver het verstandige geluid over 'van race naar race leven'. Die filosofie is echter aan het veranderen. Nu duidelijk is dat de concurrentie geen echte kans maakt verschuift volgens Dr. Helmut Marko het doel naar het winnen van alle 23 Grand Prix. Daarmee wil hij het record van McLaren uit 1988 (15/16 races, 93.8%) verbeteren:

"Allereerst is ons doel om kampioenschappen veilig te stellen. Maar laten we zeggen als we winnen in Singapore, dan is er een kans dat we alle races kunnen winnen. Natuurlijk wordt dat nu een doel."

"Aan het begin van het seizoen was het niet realistisch om alle races te winnen en het is nog nooit gebeurd. McLaren was [in Monza] afgestopt, dus de pers bouwde een verhaal dat de vloek ons ook zou treffen, maar we lieten ons niet raken."

Dreiging van Ferrari

Bij de vorige editie van de Grand Prix van Singapore liep alles bijna in de soep door de misrekening bij Max Verstappen in de kwalificatie. De Nederlander kwam destijds brandstof tekort om pole position te pakken. Dat gaf zanger Charles Leclerc de kans om er met P1 vandoor te gaan. Gelukkig voor Red Bull wist Sergio Pérez de race alsnog naar zich toe te trekken. Marko verwacht ook dit jaar opnieuw een dreiging vanuit de Scuderia. Een sterke kwalificatiepositie voor de Ferrari's zou op het smalle stratencircuit wel eens roet in het eten kunnen gooien:

"We hebben overal een competitieve auto gehad dus waarom zou dat niet het geval zijn in Singapore? Maar ik moet zeggen dat Ferrari en in het bijzonder Leclerc specialisten zijn daar."

"Als ze sneller zijn in de kwalificatie dan zou het een probleem voor ons kunnen zijn want inhalen in Singapore is heel moeilijk. Maar ik ben nog steeds optimistisch dat het pakket dat we naar Singapore brengen goed genoeg is om te winnen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool