Pitsstraat Suzuka is al overstroomd (video)

De eerste bewegende beelden vanuit Japan zien er slecht uit. De pitsstraat van Suzuka is nu al in een rivier veranderd.

Pitsstraat Suzuka is al overstroomd (video)

Het seizoen van 2023 zou wel eens de natste kunnen zijn in de geschiedenis van de Formule 1. Bij vrijwel elke Grand Prix hebben de teams en coureurs te maken gehad met tenminste één door regen beïnvloede sessie.

Op Zandvoort kwam het zelfs tot twee keer toe tot een rode vlag vanwege de hoeveelheid water op de baan. Van een echte Spa 2021 of Suzuka 2022 is echter nog geen sprake geweest. Dit weekend zou daar echter zomaar verandering in kunnen komen.

Rivieren in de pits

Beelden van de hand van F1-correspondent Albert Fabrega laten ons namelijk een volledig overspoelde pitsstraat zien op Suzuka. De regen is er op dit moment zo hevig dat er kleine rivieren langs de pitboxen stromen. Het filmpje geeft ons meteen flashbacks naar de zeer vroege en lange ochtend die diehard fans vorig jaar moesten doormaken.

@albertfabrega

♬ Show - Ado

Het vooruitzicht

Volgens AccuWeather zal de regen aanhouden toe en met de vrijdag, maar zal de intensiteit langzamerhand afnemen. Voor de zaterdag en zondag staat overwegend zonnig weer met hoge temperaturen to 31 graden gepland.

De baan zal zoals het er nu voorstaat voor de kwalificatie en de race alsnog kurkdroog zijn. De volledige spatborden kunnen dus achterwege blijven. Niets is echter zo veranderlijk als het weer, zeker rond Suzuka. Wellicht wordt de editie van 2023 een nieuwe voetnoot in de voortdurende strijd van de FIA tegen de regen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool