Red Bull plakt Stars 'n Stripes op voor Austin

Red Bull heeft de tweede van drie speciale Amerikaanse liveries onthuld. Voor Austin is de RB19 versierd met de traditionele Stars and Stripes.

Red Bull plakt Stars 'n Stripes op voor Austin

Vrijwel ieder F1-team doet tegenwoordig een speciale livery. Williams reed van Singapore tot Qatar in de iconische Gulf-kleuren rond, terwijl de McLaren inmiddels wel een kameleon lijkt met drie verschillende liveries in korte tijd. Bij Red Bull kunnen ze uiteraard niet achterblijven.

Ter viering van de eerste F1-kalender met drie Amerikaanse Grand Prix sinds 1982 heeft het team voor elke race een speciale livery voorbereid. Na de psychedelische kleurtjes voor Miami was het tijd voor een meer traditionele aanpak voor Austin, Texas.

Texaans recept

Net als Haas heeft Red Bull goed gekeken naar de graphics die je langs de baan van COTA kunt vinden. Dezelfde sterren en strepen zijn namelijk op de flank van de RB19 geplaatst. Op de endplates van de achtervleugel vinden we wel een subtiele Texaanse vlag.

Het rood, blauw en wit levert echter wel een clash op met de standaard kleuren van Red Bull. Het kleurenschema zou door fans ontworpen zijn. Kennelijk hadden zij weinig inspiratie.

Twee van de drie

De Stars 'n Stripes-livery is zoals gezegd de tweede van drie speciale kleurenschema's voor Red Bull. De derde zal uiteraard verschijnen voor de Grand Prix van Las Vegas. Wellicht levert de beroemde gokstad meer inspiratie op voor een creatieve livery. Met het doodse circuit in het achterhoofd kunnen we immers zoveel mogelijk afleiding gebruiken.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool