VIDEO: bus rijdt dwars door groep blokkeerhippies

Een groep oranje hesjes had het nakijken bij een protest in het Engelse Dorset. De chauffeur van een touringcar vol vluchtelingen zette doodleuk door.

VIDEO: bus rijdt dwars door groep blokkeerhippies

Er lijkt tegenwoordig bijna geen dag voorbij te gaan zonder een of andere blokkeeractie ergens in Europe. Doomsday-clubjes zoals Extinction Rebellion, Die Letzte Generation en Justs Stop Oil weten altijd wel een plekje te vinden om het verkeer stil te leggen.

Vrijwel altijd zijn de protesten gericht tegen het gebruik en de subsidie van fossiele brandstoffen. Een recente actie bij het Engelse Dorset had echter een heel andere insteek.

Bibby Stockholm

De activisten probeerden dit keer namelijk een touringcar te blokkeren die onderweg was naar de Bibby Stockholm. De schuit is een van de drie die door de Britse overheid aangewezen is als opvangcentrum voor vluchtelingen.

De overheid is van plan de vaartuigen naar open zee te slepen, waarna ze zullen dienen als een soort gevangeniskamp. Deze oplossing zou goedkoper zijn dan het ombouwen van hotels. Het plan is uiteraard niet zonder de nodige controverse.

Just Stop...Immigrants?

Vreemd genoeg lokte het plan een protestactie uit van Just Stop Oil, een milieuclub die eigenlijk verder niets te maken heeft met de migrantencrisis. JSO zit echter in dezelfde politieke hoek als pro-immigratie actiegroepen, waardoor zij zich maar al te graag leenden voor de demonstratie.

De blokkeerpoging liep echter op niets uit. Op aandringen van een man in een groene parka en een dikke zonnebril werden meerdere bestuurders door de blokkade geloodst. Toen was het tijd voor de touringcar vol vluchtelingen. Just Stop Oil poseerde trots even met een paar spandoeken, maar de klimaclowns kregen geen rust Met de eerder genoemde man aan boord ging de bus namelijk gewoon op het gas.

De groep vegawarriors bleek niet opgewassen tegen 10+ ton aan vieze dieselbus. Op hun social media accounts spreekt Just Stop Oil van een doelbewuste moordpoging en probeert de groep meteen meer leden te werven. Iets zegt ons dat ook die poging geen kans van slagen heeft.

Nieuws
  • NL Beeld / PA Images