Britse bestuurders rammen dwars door groep blokkeerhippies (video)

Na talloze blokkeeracties begint het geduld op te raken bij de gewone burger. Bij een protest van Just Stop Oil besloot een groep automobilisten het spelletje niet langer mee te spelen, met alle gevolgen van dien.

Britse bestuurders rammen dwars door groep blokkeerhippies (video)

Snelwegblokkades en andere stunts van milieugroepen lijken tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld te zijn. De meerdaagse blokkeeractie van Extinction Rebellion in hartje Den Haag herinnert ons daar nog maar weer eens pijnlijk aan.

De milieumaffia gebruikt daarbij het eigen lichaam als schild om het verijdelen van de acties onmogelijk te maken. Mensen die de levende zandzakken van de weg slepen op een tikje met de bumper geven worden immers opgepakt als geweldplegers, terwijl de geitenwollensokkenbrigade mag blijven zitten.

Britten drukken door

Bij een demonstratie van Just Stop Oil op een onbekende locatie in Engeland bleek het bekende trucje echter niet meer te werken. De oranje hesjes en levenloze uitdrukkingen hadden geen effect op de vastberaden bestuurders die door de groep opgehouden waren.

Het resultaat was een fijn staaltje slapstick comedy. Goedkeuren kunnen we het eigenlijk niet, maar toch is het vermakelijk.

De strijd barst los

Het Britse voorbeeld van het gebrek aan geduld voor blokkeer is niet de eerste. Eerder schreven we al over een groep Duitsers die het heft in eingen hand nam onder leiding van een vurige blondine, en het hardhandige ingrijpen van de Amerikaanse politie bij Burning Man. Nu er geen einde lijkt te komen aan het irritante oponthoud zal het Britse filmpje ook zeker niet de laatste zijn.

Algemeen
  • NL Beeld / PA Images, NL Beeld / Robert Meerding