'Brute blondine' sleept blokkeerhippies aan de haren van de weg (video)

Een Duitse dame is een internetsensatie geworden na haar hardhandig ingrijpen bij een blokkeeractie in Bottrop. Terwijl medestanders zich met de rest van de groep bezig hielden sleept de 'Brute Blondine' een demonstrant aan haar haren van de weg af.

'Brute blondine' sleept blokkeerhippies aan de haren van de weg (video)

Er gaat tegenwoordig bijna geen dag voorbij zonder dat er ergens in de wereld een weg of circuit geblokkeerd wordt. Diverse actiegroepen met een heilig geloof in allerlei doemscenario's leggen als robots het verkeer plat om een vaag punt te maken over het milieu. De acties leveren enorm oponthoud en veel frustratie op, maar kunnen vaak niet doorbroken worden.

De dikwijls aanwezige politie handelt immers alleen wanneer de woedende automobilisten hardhandig ingrijpen. In het Duitse Bottrop ging het afgelopen weekend echter toch even anders. Bij een actie van het aan Just Stop Oil-gelieerde Letzte Generation was de polizei niet aanwezig, waardoor de bestuurders het heft in eigen hand konden nemen. Een van de anti-demonstranten werd meteen een virale sensatie.

Anti-demonstranten

De weg in Bottrop werd geblokkeerd door drie leden van de milieumaffia: twee mannen en één vrouw. Terwijl twee mannelijke anti-demonstranten zich op de mannelijke mueslimaniakken richtten kwam een opvallende verschijning in beeld.

Een blonde dame in fitnesstenue besloot zich op de vrouwelijke klimaclown te richten, en gebruikte een typische - en zeer effectieve - manier om haar van de weg te verwijderen: keihard aan de haren trekken.

Als robots probeerden de demonstranten opnieuw voor de file te komen, maar na een paar pogingen en nog een haartrekactie kon de weg eindelijk weer geopend worden.

Brute Blondine

De vrouw die hardhandig meehielp de weg vrij te maken kreeg door de media het label 'Brutal Blonde' (Brute Blondine) opgeplakt. Uiteraard werd ze meteen het middelpunt van een vurige discussie over de zin en onzin van protestacties en de waarheid achter de grote klimaatzorgen.

Aan de ene kant van de discussie wordt ze veracht vanwege haar harde acties, gebrek aan medelijden en 'kortzichtige denkbeelden', terwijl ze aan de andere kant gezien wordt als een ware volksheld die in actie gekomen is tegen klimaattereur. Onze mening laat zich raden. Het is te hopen dat de Brute Blondine een symbool en een voorbeeld zal worden dat grootschalige tegenacties motiveert.

Nieuws
  • NL Beeld / DDP