FIA onderzoekt organisatie São Paulo vanwege losgeslagen fans

De organisatie achter de race op Interlagos is op het matje geroepen. Na de Grand Prix brak een groep fans door de hekken terwijl er nog auto's op de baan waren.

FIA onderzoekt organisatie São Paulo voor losgeslagen fans

De finish van de Grand Prix van São Paulo was al spannend genoeg, maar een groep fans besloot nog wat meer sensatie op te zoeken. Terwijl de race afgevlagd werd klommen een aantal toeschouwers over het hek bij bocht 1.

Het circuit was echter nog niet vrijgegeven, aangezien het merendeel van de auto's nog over de finish moest komen. De illegale track invasion was reden voor de FIA om een onderzoek in te stellen.

Onacceptabele situatie

De FIA hoefde niet veel te spitten voordat de organisatie de fouten toegaf. De veiligheidsprotocollen waren duidelijk niet goed genoeg gevolgd, waardoor de fans in konden breken op een actief circuit.

De organisatie wordt ervan beschuldigd onacceptabele en ronduit gevaarlijke situaties gecreëerd te hebben door hun nalatigheid. Vóór 30 januari 2024 moet er een plan gepresenteerd worden gericht op het voorkomen van verdere chaos.

Voortdurend probleem

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de fans te vroeg hun weg naar het circuit vonden. In Australië deed zich een soortgelijke situatie voor met een groep fanatiekelingen in de eerste bocht. Ook in Baku waren er problemen nadat een groep fotografen zich te vroeg verzamelde in de pitsstraat.

De Formule 1, FIA en de organisatoren van de Grand Prix hebben anno 2023 kennelijk nog veel te leren over het bewaren van de veiligheid.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press