F1-clown William Storey maakt flinke claim: 'Ik ben sneller dan Stroll en Ricciardo' 

Vier jaar na zijn exit uit de sport werkt William Storey nog altijd op de lachspieren. De chef van zelfverklaarde Red Bull-concurrent Rich Energy zegt na een paar F1-tests sneller te zijn dan Lance Stroll en Daniël Ricciardo.

F1-clown William Storey maakt flinke claim: 'Ik ben sneller dan Stroll en Ricciardo' 

Het is alweer even geleden dat we hebben mogen genieten van de capriolen van ene William Storey. De ZZ Top-reject zette zichzelf in 2019 in de spotlights als eigenaar van Rich Energy, de titelsponsor van Haas F1. De megalomane Brit besloot meteen dat Haas - net als zijn energiedrankjesbedrijf - een directe concurrent was voor Red Bull.

Toen de resultaten tegenvielen begon Storey via social media zijn eigen team af te zeiken. Vervolgens raakte hij verwikkeld in zaken zoals vijandige overnames en copyright claims.

Na de Grand Prix van Italië werd het contract versnipperd door Haas, dat claimde geen cent van Storey of Rich Energy ontvangen te hebben. Vervolgens probeerde Storey de aandacht op zichzelf te houden door continu plannen aan te kondigen voor een eigen Formule 1-team en controversiële uitspraken te doen.

Snelle Storey

Het is inmiddels alweer even stil rond Willie Wartaal William, maar vandaag liet hij eindelijk weer eens van zich horen. Via de XTwitter-account van Rich Energy bracht de 45-jarige naar buiten dat hij helemaal klaar is voor de Formule 1. Als coureur.

Storey heeft naar eigen zeggen namelijk de laatste tijd mogen snoepen van meerdere F1-bolides, waaronder een Toleman TG185 uit 1985 en een Lotus E20 uit 2012. Uit zijn tijden is kennelijk gebleken dat hij sneller is dan huidige coureurs Lance Stroll en Daniel Ricciardo. De beste man vraagt de FIA dan ook om een welverdiende superlicentie.

Serieuze zaak

Hoe serieus Rich Energy en William Storey precies zijn durven we niet met zekerheid te zeggen. Beide hebben ze echter geen reputatie voor ironische humor. We gaan er dus vanuit dat het hier niet om een lolletje gaat. De eerdere claims van de twee partijen zijn immers net zo onrealistisch, en werden met een stalen gezicht aan de wereld verteld.

We kunnen in ieder geval niet wachten tot William Storey in 2028 met de Andretti-Cadillac op de grid verschijnt. Max Verstappen, Charles Leclerc en Lewis Hamilton kunnen hun borst in ieder geval al natmaken.

Formule 1
  • Rich Energy HQ, NL Beeld / Action Press