Huh? Rich Energy geeft zichzelf medaille voor livery Brad Pitt 'F1-auto'

De schimmige non-sponsor van Haas heeft weer iets gevonden om zichzelf mee op de borst te kloppen. Volgens de 'Red Bull-concurrent' heeft Apple de Rich Energy livery volledig gekopieerd voor de APXGP-wagen van Brad Pitt. Apple wilde uiteraard de 'prestige' van William Storey's luchtkasteel imiteren.

Huh? Rich Energy geeft zichzelf medaille voor livery Brad Pitt 'F1-auto'

Dit weekend is Apple druk in de weer met de opnames van de nog altijd titelloze Formule 1-film. De Amerikaanse techgigant heeft op Silverstone een pittbox afgehuurd voor hoofdrolspeler Brad Pitt, die met een door Mercedes aangepaste Formule 2-bolide op de grid zal bivakkeren en tussen de sessie door een paar rondjes zal mogen rijden.

Gisteren gaf de Formule 1 de eerste beelden vrij van de bolide van het fictionele team APXGP. De zwart en gouden livery deed voor veel fans (en het merk zelf) denken aan een Duracell-batterij. In een donker hoekje van de twittersfeer kwam iemand anders echter met een heel andere interpretatie.

Rijke fantasie

De account van zelfverklaarde Red Bull-killer en voormalig non-sponsor van Haas besloot namelijk dat Apple het kleurenschema van de Rich Energy-Haas gejat had. De schaduwentiteit van beroepscharlatan William Storey greep in 2019 de aandacht met de zwart-gouden livery.

De kleuren worden nu echter vooral geassocieerd met fraude, wanbetaling, plagiaat, interne ruzies, leugens en valse beloften. Rich Energy HQ ziet dat echter anders: het feit dat Apple voor eenzelfde livery gekozen heeft betekent namelijk gewoon dat Rich Energy de allerbeste ooit is.

'Originele' livery

Het gejubel van Rich Energy is op z'n zachtst gezegd ironisch te noemen. Het zwart met gouden details op de Haas VF-19 is immers niet bepaald een origineel idee. Het kleurenschema haalde overduidelijk veel inspiratie bij de John Player Special-liveries van Lotus vandaan. Die legendarische livery werd in 2011 zelfs al nageaapt door Lotus-Renault.

Het feit dat Story en co nu met de eer wil strijken voor eenzelfde livery is frappant, maar wellicht niet onverwacht. De drankjesfabrikant doet immers alles om onder de aandacht te komen. Zo wachten we nog steeds op het door Storey veelbesproken Rich Energy Formula One Team. Het 'bedrijf' zal waarschijnlijk tot het einde der tijden op dezelfde toer verder gaan, zonder ook maar één belofte waar te maken.

Formule 1
  • MoneyGram Haas F1 Team