Zicht op overwinning en diversiteit houden Hamilton in de F1

Na 17 seizoenen in de Formule 1 kan het lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Naar eigen zeggen heeft Sir Lewis echter nog meer dan genoeg om voor te vechten!

Zicht op overwinning en diversiteit houden Hamilton in F1

Het zijn bijzondere tijden voor Lewis Hamilton. De meest succesvolle F1-coureur aller tijden heeft het de afgelopen twee seizoenen immers moeten doen zonder echte successen. Voor het eerst in zijn carrière wist hij in 2022 geen Grand Prix te winnen. Afgelopen seizoen deed hij dat nog eens dunnetjes over. De enige overwinning van het ooit zo dominante Mercedes kwam zelfs van frisse teamgenoot George Russell.

Ondanks alle speculatie over zijn toekomst heeft Hamilton voor nog eens twee seizoenen bijgetekend. In gesprek met Motorsport.com deed de ervaren Brit uit te doeken wat hem motiveert om toch door te zetten in de Formule 1.

De overwinning

Uiteraard is een van de prioriteiten op Hamilton's lijstje om opnieuw te winnen met Mercedes. Zijn laatste zege dateert immers alweer van Qatar 2021. De droom is dan ook nog steeds om op de top van het podium te staan en neer te kunnen kijken op zijn team. Een wereldtitel zou daarbij overigens ook wel handig zijn:

"Het is de droom van het staan op het hoogste treetje, je team te zien. Een van de meest geweldige dingen is om achter je te kunnen en dat de vlag van je land achter je omhoog komt, en dan het team zien."

"Ik herinner me de eerste overwinning die ik had met dit team. Ik heb een specifieke foto van 2015 in Australië met het team in tranen - het was gewoon geweldig om daar deel van uit te maken. De kracht daarvan is een enorm deel van mijn drive. Het wereldkampioenschap winnen is een enorm onderdeel daarvan."

Diversiteitspush

Nog belangrijker dan winnen vindt Sir Lewis zijn campagne op het gebied van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid. Onder de namen Mission 44 en Accelerate 25 werkt hij samen met Mercedes aan het diversificeren van de Formule 1. Het team moet tegen 2025 minimaal 25% niet blank en mannelijk zijn.

Hamilton is zich ervan bewust dat deze projecten een hoop aanzien zouden verliezen wanneer hij met pensioen zou gaan. In een poging dat te voorkomen en meer geld op te halen blijft hij voorlopig dus nog even zitten:

"Blijven bouwen met het team aan de impact van het werk dat we doen, en blijven pushen met Mission 44. Ik weet niet hoe ver dat kan gaan en ik probeer het uit te breiden, en dat betekent dat ik meer geld op moet halen."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press