Tim en Tom Coronel gaan Dakar 2020 aan met 'Beast 3.0'

Tim en Tom Coronel presenteerden gisteren vol trots hun nieuwste creatie voor de Dakar: 'The Beast 3.0'. Volgens hen moet een klassering in de top twintig zeker mogelijk zijn.

Tim and Tom Coronel Dakar Rally 2020.jpeg

De gebroeders Coronel gaan voor de vierde keer het Dakar-avontuur gezamenlijk aan. In Huizen presenteerden Tim en Tom hun 'Beast 3.0' voor de zwaarste woestijnrally ter wereld. 

De naam 'The Beast 3.0' komt van de bolide die gebruikt werd in 2018; de zwarte Jefferies Buggy. In 2019 ging het duo de strijd aan met 2.0 en in 2020 zal er in een totaal andere rally dan voorheen de 3.0 ingezet worden. Tim moest bij de onthulling in Huizen zelfs een traantje wegpinken: "Het is toch je kindje, ik ben ontzettend trots."

Er is veel veranderd aan de wagen ten opzichte van 2019. Tom: "We hadden een lijst van acht pagina's aan verbeterpunten. Deze hebben we stuk voor stuk afgewerkt of toegepast. Zo hebben we dit jaar een kortere voorkant, een andere wielophanging en een andere veerweg."

Dit seizoen zal de Dakar voor het eerst naar Saoedi-Arabië trekken. Het is een groot vraagteken voor het deelnemersveld. Tim: "We verwachten dat we meer door de wildernis moeten gaan en dat er daarom minder locals langs het parcours zullen staan. We moeten problemen makkelijker en sneller op kunnen lossen. Daarnaast zal het zand ook heel anders zijn ten opzichte van Chili en Peru. Hier hebben we rekening mee gehouden bij het ontwerp van The Beast 3.0."

Tom verwacht dat er wel wat mogelijk moet zijn met The Beast 3.0: "Natuurlijk moet er van alles mee zitten, maar ik denk dat de top twintig halen zeker mogelijk is. Daar ben ik heilig van overtuigd."

De Dakar begint op 5 januari 2020.