De beste tweedehands elektrische auto’s van 2024  

Elektrische auto’s bieden tal van voordelen.

De beste tweedehands elektrische auto’s van 2024  

Ze zijn niet alleen beter voor het lokale milieu en besparen je geld op brandstof, elektrische auto's zijn ook gemakkelijker en goedkoper in onderhoud dankzij het ontbreken van complexe bewegende onderdelen, waardoor ze een uitstekende gebruikte aankoop kunnen zijn. Ze zijn ook gemakkelijk en ontspannend te besturen, zonder het gedoe van het schakelen of het geluid van traditionele benzine- of dieselmotoren. We raden je dan ook aan om een tweedehands elektrische auto te kopen, zodat je nog wat geld over houdt om te gokken of wedden op legale Nederlandse goksites. De volgende modellen zijn hier zeer geschikt voor! 

Tesla Model 3

Tesla was al succesvol toen het Model 3 lanceerde, maar de introductie van de meest betaalbare Tesla tot nu toe katapulteerde het naar nieuwe hoogten. Het is al maanden geleden dat hij de bestverkochte auto was, wat betekent dat er heel veel keuze is op de tweedehandsmarkt. Voor welke versie je ook kiest, je zult een stijlvol en minimalistisch interieur aantreffen dat een invloed heeft gehad op veel concurrerende auto's die sindsdien zijn uitgebracht. En het is ook een auto om mee te rijden, met een snelle acceleratie en een solide, beheerst rijgedrag.

BMW i3

De BMW i3 werd voor het eerst geïntroduceerd in 2013 en dankzij zijn futuristische uiterlijk trekt hij vandaag de dag nog steeds de aandacht. Hij lijkt meer op een conceptauto dan op een echt productiemodel, terwijl hij dankzij de scharnierende deuren aan de achterkant en de hoge afmetingen verrassend praktisch is. Het is echter vermeldenswaard dat die achterdeuren niet opengaan, tenzij de voordeuren dat wel zijn. Van binnen is hij net zo modern, met een zwevend infotainmentscherm en ruimte voor vier volwassenen – indrukwekkend gezien het compacte formaat. Het is oneindig veel interessanter dan zoiets als een Volkswagen e-Golf.

Volkswagen e-Up

De Volkswagen Up bestaat al sinds 2012 en is bijna tien jaar later nog steeds een van de beste stadsauto’s op de markt. Hoewel die op benzine werkt, is er ook een elektrische versie in de vorm van de e-Up die in 2014 op de markt kwam. Net zo praktisch als het benzinemodel, omdat de batterijen slim verpakt zijn, had de originele e-Up een bescheiden bereik van maximaal 133 kilometer. Nieuwere modellen hadden een batterij-upgrade waarbij het batterijpakket van 19 kWh werd vervangen door een veel krachtiger pakket van 32 kWh. Dat vergroot het bereik tot 259 kilometer. Het grotere batterijmodel is wenselijker en zal waarschijnlijk zijn waarde beter behouden.

Kia Soul EV

Je zult geen grote aantallen van de Kia Soul EV op de tweedehandsmarkt vinden – hij was nooit zo populair als de Nissan Leaf of Volkswagen e-Golf – maar we houden van zijn gedurfde styling en praktische interieur. Het nieuwste exemplaar is van binnen buitengewoon goed uitgerust. Dingen als een acht-inch navigatiesysteem, een achteruitrijcamera en stoelverwarming zijn allemaal standaard. Er is ook genoeg ruimte voor het gezin, met slechts een klein verlies in bruikbaarheid vergeleken met een Soul met verbrandingsmotor.

Elektrisch
  • Kindel Media (Pexels)