Feest bij VW: 100.000 e-Golfs geleverd

Volkswagen staat aan de vooravond van de ID.-revolutie, eerder deze maand begon de productie van de ID. 3. Maar laten we niet vergeten dat in aanloop naar deze speciale elektrische lijn al aardig wat e-Golfjes van de band rolden. Een zescijferig aantal inmiddels.

Volkswagen e-Golf

Voordat het ware elektro-offensief vanaf 2020 losbarst, doopte Volkswagen zijn tenen al even in het water met elektrische versies van de up en de Golf. De eerste e-Up was een margeproduct, met voor een EV behoorlijk beperkte specs, maar in Q1 van 2020 komt de tweede generatie, die de zaken serieuzer aanpakt.

Van de e-Golf is al een flinke tijd een sterker exemplaar dan de eerste generatie beschikbaar: de 26,5 kWh van de eerste e-Golf werd drie jaar geleden opgewaardeerd tot 35,8 kWh. Nog steeds geen marathonloper, maar het is wel een Golf, dus je weet dat je een auto koopt die goed in elkaar zit. Daarnaast kost een exemplaar momenteel dik 41 mille, waarmee 4% fiscale bijtelling gegarandeerd is.

100.000

Inmiddels staat de teller boven de 100k exemplaren, de honderdduizendste e-Golf werd gisteren in de Gläserne Manufaktur te Dresden afgeleverd, aan een - zo te zien - gezellige Duitser. Hoewel bepaalde delen van de foto ons ook deden denken aan onze Japanse filmcollectie. De productie van de auto - op basis van de Golf VII - begon in 2014, en kreeg in 2017 een extra impuls. Dit jaar rollen er in Dresden liefst 16.000 exemplaren van de band. 

Een e-Golf op basis van de nieuwe achtste generatie Golf komt er niet, dat zou met het oog op de ID. 3 ook niet logisch zijn. De fabriek in Dresden zal vanaf de herfst van 2020 de ID. 3 produceren (momenteel wordt deze alleen in Zwickau gemaakt), waarschijnlijk wordt de huidige e-Golf er dan uitgefaseerd. Maar voor nu is er een bescheiden feestje te vieren in Dresden. Flesje Sekt poppen, Electric Six op de fabrieksspeakers, en voetjes van de vloer!