BMW is met de iX3 de laatste premiumfabrikant die een elektrische SUV aanbiedt: Audi levert sinds begin 2019 de e-tron, en Mercedes begon medio 2019 (zeer mondjesmaat) de EQC uit te leveren. Waar de e-tron - in zijn grootste vorm - een accupack van 95 kWh heeft, houdt BMW het op 80 kWh (waarvan 74 kWh netto, dus bruikbaar). Evenveel als de EQC 400. Waar de Benz het volgens WLTP-cyclus tot 390 km schopt, belooft BMW een bereik van 440 km. Niet slecht.
Centraal staat bij de iX3 de elektrische aandrijflijn van de vijfde generatie, waar BMW zo prat op gaat. Deze omvat een volledig nieuw ontwikkelde aandrijvingscomponent en een hoogvoltagebatterij met de nieuwste celtechnologie, aldus de Duitsers, die vooral de goede verhouding tussen het formaat en het bereik van de eigen elektrische componenten loven. We citeren:
"In de nieuwste BMW eDrive technologie zijn de elektromotor, de elektronica en transmissie in een gezamenlijke behuizing samengebracht (zie afbeelding, red.). Dat scheelt ongekend veel ruimte en gewicht. [..] De verhouding tussen het motorvermogen en het gewicht van de aandrijflijn is met 30% verbeterd ten opzichte van de techniek van de vorige generatie. De elektromotor van de BMW iX3 heeft een maximumvermogen van 210 kW (286 pk)*. Zijn indrukwekkend hoge koppel van 400 Nm* zorgt voor een snelle acceleratie vanuit stilstand en blijft beschikbaar bij hogere toerentallen dankzij exclusieve designmaatregelen van BMW."
De iX3 wordt ook het eerste elektrische model waarvoor BMW de aankoop van het kobalt en lithium dat voor de batterijen nodig is, in eigen hand neemt. De grondstoffen worden vervolgens 'doorgegeven' aan de fabrikant van de cellen. Onlangs sloot BMW een deal waarbij de lithiumaanvoer de komende vijf jaar afgedekt is. Na de iX3 in 2020 volgen de BMW i4 en iNext in 2021.