Ford GT verbeterd voor jaargang 2020: 669 pk

Fords supercar en Le Mans-racer GT is toe aan een kleine midlife-update. Voor 2020 heeft de blauwe ovaal een paar wijzigingen doorgevoerd aan de Ford GT. Denk daarbij aan meer paardenkrachten uit de V6 en een Akrapovič-uitlaat als standaard.

Ford GT 2020

Dankzij intensief racen en doorontwikkelen aan de Ford GT is er een aantal verbeteringen aan de supercar doorgevoerd. Modeljaar 2020 komt standaard met een Akrapovič-uitlaatsysteem en heeft een verbeterde koeling. Gevolg van de aanpassing is ook dat het aantal pk's is toegenomen. De motor levert nu volgens de Amerikanen 660 hp, wat in onze maatstaven 669 pk is. Voorheen leverde de V6 Ecoboost 656 pk. Naast een toegenomen aantal Mustangs in de motor heeft de vernieuwde GT ook een bredere koppelkromme en de motorkalibratie is verbeterd. Die verbeteringen zijn een gevolg van de eerder die alleen voor circuits gebouwd werd.

De luchtstroom naar de motor werd door allerlei nieuwe en verbeterde ducts met 50% verhoogd. Daarnaast zitten er grotere intercoolers voor de turbo's, wat de prestaties onder warme (piek-)omstandigheden verbetert.

De Liquid Carbon editie waarin nog meer koolstofvezel is verwerkt is ook opnieuw tegen het licht gehouden. Zo heeft de Liquid Carbon GT nu standaard wielen die uit het supersterke en lichte materiaal zijn opgetrokken. Daarnaast kunnen de kopers van die superdure versie nog kiezen voor titaniummoeren, racestoelen met zespuntgordels, vijf interieurkleuren en vijf kleuren voor de remklauwen.

Ook de Gulf Racing Heritage Livery is voor 2020 verbeterd. Tussen het lichtblauw en oranje zit nu een zwarte pinstripe. Het nummer op de wagen verandert van 9 dat in 2019 werd gevoerd naar 6 voor de exemplaren van de jaargang 2020. De koolstofvezelwielen zijn nu ook leverbaar op de Gulf Racing-editie.