VIDEO. Nog één keer alle Max Verstappen-hoogtepunten

Na Max' magistrale laatste ronden in Brazilië hebben we vaker dan ooit de naam 'Senna' gehoord, en terecht. De 19-jarige Verstappen gaf afgelopen zondag, net als de Grote Namen vroeger, een masterclass in regenrijden.

De media raken niet uitgepraat over het spektakel dat we in de meer dan 3 uur durende Grand Prix van Brazilië voorgeschoteld kregen. Zoals wel vaker zat het venijn in de staart en praat de hele wereld over Verstappens fabuleuze 'iedereen moven want de grote Max komt door het veld denderen'-show. Volledig terecht, een voorstelling als deze -die zelfs Niki Lauda op de banken kreeg- zie je maar heel zelden.

In onderstaande video komen nog even alle momenten voorbij, vanuit verschillende cameraperspectieven en met heldere voice-over: Max' inhaalactie buitenom op Rosberg, zijn magistrale save (die zelfs de Mercedes-pitcrew verblufte), en de stampede vanuit het achterveld naar P3.

Zoals onze gelegenheidsexpert Giedo van der Garde gisteren al voor de camera duidde: Max' kartachtergrond - waarbij je in Nederland ook in het nat op slicks blijft rijden - heeft zeker bijgedragen aan de fenomenale redding. Dat het echter niet voor iedereen haleluja is, bewijzen de reacties op deze Facebook-post van de F1-organisatie. Hierin fluiten de fans de FOM terug voor de in hun ogen al te opportune Senna/Schumacher-vergelijkingen.

Tot slot: hoewel hij natuurlijk op elk moment uit zijn holletje kan komen lijkt Max met zijn galavoorstelling zelfs oppertrol Jacques Villeneuve, die alleen maar een zo tegenstrijdig mogelijke mening verkondigt om nog in het nieuws te komen, de mond te hebben gesnoerd. Hoewel, Le Jacques zou voor Canal+ dit weekend nog gezegd hebben dat de Formule 1 geen helden meer voortbrengt. Haha, in je gezicht, bijdehandte schreeuwcanadees.