Scuderia Glickenhaus wil Le Mans winnen met SCG007

Vanaf 2021 vervangt een hypercar-klasse de LMP1 in het World Endurance Championship. Het moet de raceklasse wat meer op de straat laten lijken. Voor het geval u Dubai als straat rekent. Enfin, dit is het wapen waarmee Glickenhaus de strijd aangaat.

Glickenhaus

Na Toyota, Aston Martin en ByKolles heeft ook Jim Glickenhaus officieel zijn interesse in het Hypercar-klassement van de WEC bekendgemaakt. Zijn Scuderia Cameron Glickenhaus komt met de SCG007 naar de Franse langeafstandsrace.

Het is de bedoeling dat de auto gaat zorgen voor de eerste Amerikaanse Le Mans-zege sinds 1967, toen Ford won met de GT40. Leuk aan de nieuwe categorie is dat de hypercars gebaseerd moeten zijn op een auto die ook voor de straat te krijgen is. De SCG007 kunt u dus ook gewoon kopen om ermee naar uw werk te rijden. Of zoals in lang vervlogen tijden: naar Le Mans rijden, de 24 uren voluit racen en vervolgens weer terug naar Nederland sturen.

Achterin de superhypercar ligt een speciaal ontwikkelde drieliter V6 met twinturbo. In de race levert die motor 750 pk (het maximum dat de """hyperscars""" mogen hebben), maar op straat moet de SCG007 840 pk krijgen. De auto weegt 1.100 kilogram, dus die moet behoorlijke prestaties kunnen verzekeren.

Andere merken in de klasse zijn ByKolles, Aston Martin, Peugeot en Toyota. Mercedes, dat de AMG One aan het ontwikkelen is, heeft nog geen toezeggingen gedaan. Dat merk heeft echter nogal wat traumatische ervaringen op Le Mans waardoor het wellicht niet meer van deelname komt.