'Zandvoort wil dat Max Verstappen vernieuwd circuit opent'

De verbouwing van het Zandvoortse autocircuit is klaar! Het asfalteren gedaan en dat betekent dat het tijd is om aan de heropening te gaan denken. Zandvoort wil graag dat Max Verstappen de officiële handeling binnenkort doet.

Zandvoort

Op 1 mei rijdt er voor het eerst sinds 1985 weer echt een Formule 1-wagen over Circuit Zandvoort. Goed, in de tussentijd waren ze er ook wel eens, maar niet voor een officieel Grand Prix-weekend. De terugkeer van de koningsklasse was reden voor een flinke verbouwing die inmiddels is voltooid, aldus circuitdirecteur Robert van Overdijk bij Ziggo Sport. Dus is het alweer tijd om na te gaan denken over de heropening van de asfaltlus.

Zandvoort wil zelf graag dat Max Verstappen komt om officieel het eerste rondje te rijden. De Telegraaf meldt dat dat althans de insteek is van de organisatie van de Dutch Grand Prix. Het management van Verstappen, en ook circuitdirecteur Robert van Overdijk willen het gerucht echter niet bevestigen aan de krant.

Er zou volgens de wakkere krant overigens nog een reserveplan zijn, voor het geval ze er niet uit komen met Red Bull, Aston Martin en Max Verstappen. Ook Arie Luyendijk zou de officiële handeling kunnen verrichten, zijn naam prijkt immers op de meest opmerkelijke bocht van het vernieuwde circuit. Zijn bocht is een kombocht geworden in Indycar-stijl (weliswaar de verkeerde kant op, maar de vergelijking is desondanks snel gemaakt).

Plan C

Autobahn.eu heeft ook nog een top voor het circuit, voor als zowel Arie als Max niet kunnen. Laat de gedeeltelijk eigenaar van de baan even bellen met zijn neef. Die heeft ook een dikke wagen, waar hij mooi een rondje mee kan rijden. Zijn Amerikaanse collega deed het onlangs voor en het valt niet te ontkennen dat dat een gaaf schouwspel was.