Rotterdam perst elke euro uit automobilist

De regenboogcoalitie van Rotterdam is het grote voorbeeld van links lullen, rechts vullen. Terwijl er nog steeds geen nieuwe metrolijn wordt aangelegd, worden automobilisten (de inwoners dus) de stad uitgepest en met torenhoge parkeertarieven uitgemolken. In 2019 nam de gemeente €17 miljoen méér van de inwoners af.

Rotterdam

Sinds de VVD de middelvinger opstak naar verkiezingsoverwinnaar Leefbaar Rotterdam en een regenboogcoalitie begon met GroenLinks, D66, PvdA, CDA en ChristenUnie-SGP is de automobilist in Rotterdam de sjaak. De Coolsingel is verbouwd tot een karrespoor uit 1813, in de voor veel geld gerenoveerde Maastunnel wil GroenLinks een elitebaan bouwen voor de 1% die wél een elektrische auto kan betalen en parkeren voor de deur is er ook niet meer bij voor de havenarbeider. Vorig jaar gingen de tarieven voor vergunningen met tientallen procenten, soms meer dan zeventig procent, omhoog. Ook aan de paal werden de tarieven extreem verhoogd.

Doel: automobilisten ontmoedigen om naar de stad te komen, zakkenvullen: de inkomsten uit betaald parkeren namen met €17 miljoen toe. Daartoe is niet alleen zo ongeveer overal waar het niet nodig is betaald parkeren ingevoerd, maar zijn ook veel meer geniepige camera-auto's ingezet door de graaigrage wethouders en hun ambtenaren. Uiteraard is de verantwoordelijk wethouder trots op zijn prestatie om nog meer geld uit de burger te schudden. Wethouder Arjan van Graaisils (Financiën). "2019 was een goed jaar voor Rotterdam. De begroting is in evenwicht en we sluiten de jaarrekening af met een positief saldo van 31 miljoen euro." Toch knap om zo veel geld op te halen en dan alsnog te weinig uit te geven...

Oh ja, geen zorgen: in 2020 is alles nóg duurder geworden.