BMW 5 Serie Sedan en Touring vernieuwd

De BMW 5 Serie was volgens de bazen in München toe aan een kleine update en vannacht toonden ze de resultaten van de bijpuntoperatie. Het vlaggenschip van de zakenman is weer klaar voor de volgende paar jaar.

BMW 5 Serie

Belangrijkste onderdeel van een cosmetische operatie is het uiterlijk. BMW heeft de vijf, die er toch al geslaagd uitzag nog wat verfijnd. De lampunits voor en achter zijn vernieuwd met net iets andere vormen in de lampjes. Op het eerste gezicht lijkt de Fünfer wat minder extreem boos te kijken een voor- en achterkant. Ook de grille heeft wat tweaks ondergaan, maar heeft geen enorme neusgaten gekregen à la de 7 Serie. Het is natuurlijk een halverwege-de-levenscyclus-update, dus zijn de veranderingen allemaal minimaal.

(lees verder onder de foto's)

Ook aan de binnenkant heeft BMW wat getweakt. Nieuwe stofjes en leren, wat kleurtjes en her en der een glimmertje. Natuurlijk zit er wat verse software in het infotainmentsysteem. Dat heet nu iDrive 7 en heeft naar keuzen een 10,25" of 12,3" groot scherm. Ook nieuw is dat de 5 Serie nu naast Apple Carplay ook Android Auto ondersteunt.

Motoren

Het hele pakket aan motoren is weer te krijgen in de 5 Serie (en we zijn te lui om ze allemaal over te tikken uit het persbericht. Wel vermeldenswaardig is het feit dat BMW alle Vijven nu minimaal mild-hybride heeft gemaakt. Er zit bij elke verbrandingsmotor een 48V startgenerator die helpt bij het op gang komen.

Verder zijn er vijf plug-in hybrides te krijgen en nu ook als Touring. Uiteraard werken die ook met de eDrive Zones, waardoor ze in steden automatisch naar elektrische aandrijving schakelen.

Veiligheid

Een vernieuwde auto zonder vernieuwde zelfrijdende features zou geen nieuwe auto zijn. BMW heeft daarom het Lane Departure System aangevuld met 'lane return', waarvan we alleen maar kunnen aannemen dat het de auto ook weer in de juiste rijbaan stuurt als de bestuurder even in slaap sukkelt. De actieve navigatie laat de auto nu ook van rijbaan verwisselen. Ook nieuw is de BMW Drive Recorder die 40 seconden beeld van de diverse camera's rondom de auto bewaart.

De vernieuwde vijfserie staat na de zomer bij de dealers en uiteraard vertelt BMW pas later meer over de prijzen.