Cupra Ateca ook vernieuwd (uiteraard)

Vorige week ontving de medium-sized SUV van Seat een facelift. Het zat er daarom ook dik in dat de sportieve variant, van submerk Cupra ook een nieuwe snoet zou krijgen. Vandaag is het zo ver: dit is de nieuwe Cupra Ateca.

Cupra Ateca

Net als de Seat Tarraco en Leon kreeg de Seat Ateca vorige week een spitsere neus. Daarnaast een paar flitsende full LED lampen voor en achterop. Vandaag toont Cupra, het sportmerk van Seat zijn interpretatie van de nieuwe Ateca. uiteraard is het model weer aangekleed met veel koperkleurige elementen (de SI-eenheid van koper is Cuprum).

Onderhuids is het nog steeds een Cupra Ateca met 2.0 TSI-krachtbron, goed voor 221 kW/300 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. De standaard zeventraps DSG-automaat geeft de aandrijfkracht door aan de vier wielen. De acceleratie van 0-100 km/u vergt 4,9 seconden, de topsnelheid bedraagt 247 km/u.

Net als bij de Seat is het infotainmentsysteem geüpdatet. Er is een groter (9,2 inch scherm in het midden van de auto gekomen. De bediening kan mondeling door 'Hola, hola' tegen de auto te zeggen.

De vernieuwde Cupra Ateca is vanaf september bij de Nederlandse dealer te krijgen. Uiteraard gebruiken de PR-mensen het bekendmaken van de prijs als apart mediamomentje, dus daar valt nog niet zoveel over te zeggen.