Seat Ateca krijgt nieuw familiegezicht

Met de Ateca zette Seat enkele jaren geleden zijn eerste stap in het vak van de SUV's. Inmiddels zijn ook de Arona en de Tarraco bij de Ateca gekomen. Vooral die laatste azag er wat anders uit, maar door de facelift past de Ateca nu bij zijn grote broer.

Seat Ateca

De Seat Tarraco was anderhalf jaar geleden de eerste auto die een nieuwe familiegezicht kreeg. De neus werd spitser en uitgesprokener dan de eerdere Seats. Ook de nieuwe Leon rijdt sinds kort met dat spitse front rond. Kennelijk genoeg reden om de Ateca bij zijn midlife-update ook die puntige neus mee te geven.

De auto heeft grotere bumpers voorop gekregen en heeft nu standaard full LED koplampen en achterlichten. De knipperlichten zijn van het hippe dynamische soort, ze knipperen dus in een mooi figuurtje. Ook nieuws is dat de auto nu alttijd fully connected is, het infotainment biedt zowel Android Auto, als Apple Carplay. Dankzij SEAT CONNECT kan de auto ook via een ap worden bediend als u er niet in zit. De stemherkenning is verbeterd en kan het optionele (nog) betere infotainmentsysteem bedienen. Op zijn Spaans zegt u hola hola tegen de auto om de stemherkenning te activeren.

Seat winkelt wederom uitgebreid in de voorraadkast met ADAS-systemen: Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, File assistent, Dodehoeksensor met uitparkeerassistent en Uitstapwaarschuwing.

Motoren

Benzinemotoren
1.0 TSI 81 kW/110 pk, handgeschakeld
1.5 TSI 110 kW/150 pk, handgeschakeld
1.5 TSI 110 kW/150 pk, DSG-automaat
2.0 TSI 140 kW/190 pk, DSG-automaat & 4Drive

Dieselmotoren
2.0 TDI 85 kW/115 pk, handgeschakeld
2.0 TDI 110 kW/150 pk, DSG-automaat

We zijn benieuwd wanneer de Cupra-versie een update krijgt.