Formule 2: Mick Schumacher 19e in eerste training

Niet alleen de Formule 1 is dit weekend neergestreken in het Oostenrijkse Spielberg voor een Quarantaine GP, ook de FIA F2 is aanwezig. De opstap naar de Formule 1 is dit jaar voor het eerst aangevuld met Ferrari-junior Mick Schumacher, zoon van de grote Michael Schumacher. Mick maakte echter geen indruk.

Mick Schumacher

Vorig jaar won Nyck de Vries het Formule 2-kampioenschap in een jaar dat overschaduwd werd door de dodelijke crash van Anthoine Hubert. Dit jaar wordt voornamelijk overschaduwd door de coronacrisis, waardoor al maanden de hele wereld in het slot hangt. Het was dus tijd voor een lichtpuntje aan het eind van de tunnel. Velen hoopten dat Mick Schumachter daarvoor zou gaan zorgen.

De zoon van de Rekordweltmeister moet de grote naam terugbrengen aan de bovenkant van de scoreborden. Zoals hij dat ook in de Formule 3 deed. Vandaag reed de jonge Schumi zijn eerste vrije training van 2020 in de F2-wagen van het team van Prema. De Ferrar-junior reed echter geen deuk in een pakje boter. Hoewel Mick aanvankelijk nog de snelste tijd zette, was het uiteindelijk de 19e plek waarop hij eindigde.

In de F2 rijden de jongelingen dit jaar al met de grotere velgen met daarop dunnere banden. Ook zijn er geen bandenwarmers. Het zorgt ervoor dat de grip moeilijker te vinden is en dan helpt het ook niet dat een trainingssessie voor de 22 coureurs maar 45 minuten duurt.

Uiteindelijk was het Red Bull Junior Yuki Tsunoda die de snelste tijd zette. Luca Ghiotto en Marcus Armstrong maken de 1, 2, 3 vol.