Totaal gestoord: Vrouw rijdt met 10 kinderen in Toyota Yaris

Met elf mensen in een Toyota Yaris. Eigenlijk zou je een prijs moeten krijgen als het je lukt, maar wie dan ook nog de openbare weg op gaat met tien kinderen hoort stokslagen te krijgen. De Vlaardingse die met tien kinderen -van anderen- rondreed kan het gelukkig navertellen, met een fikse boete op zak.

Politie

Sommige mensen zijn zo dom, of zo eigenwijs dat het bijna niet te geloven is. Neem deze bestuurster uit Vlaardingen. Ze werd door de politie gesnapt omdat haar Toyota Yaris nogal diep tegen de grond lag. De agenten hielden de auto staande en vroegen de bestuurster uit te stappen. Vervolgens moesten de passagiers er ook uit komen: "De collega bleef tellen. 1 volwassene en 10 kinderen in een Toyota Yaris, niet echt slim."

Niet echt slim is een understatement. Het is levensgevaarlijk om met zoveel mensen in een koekblikje te gaan zitten. Er hoeft maar iets fout te gaan en de gevolgen zijn niet te overzien.

Om dat stukje belerende tekst wat kracht bij te zetten schakelen we even over naar Frankrijk. Daar, iets onder Lyon reed gisteren iemand in een Renault Scenic met acht passagiers. Zelfs als het een Grand Scenic is, zouden dat twee inzittenden teveel zijn. De auto kreeg een remprobleem (wellicht omdat hij zo zwaar beladen was) en sloeg over de kop. Daarna vloog het wrak in de brand. Gevolg: vijf kinderen dood. VIJF. De overige vier inzittenden zijn met levensbedreigende verwondingen met helikopters naar het ziekenhuis vervoerd.

Nieuws
  • Politie