Failliet Spyker is C8 Preliator kwijt

SPyker is al jaren failliet, maar toch niet helemaal. Dit voorjaar viel er alsnog een onderdeel van het bedrijf om en daar blijkt het een financiele en administratieve rommel te zijn Er mist zelfs een complete auto.

Spyker C8 Preliator

Eind maart ging Spyker Services failliet. RTL Nieuws ontdekte in het verslag van de curator dat het een puinhoop is in de administratie van het failliete bedrijf. Oprichter Victor Muller van Spyker belooft de schuldeisers al maanden om met geld over de brug te komen, maar doet dat steeds niet.

Het bedrijf Spyker Services zorgde voor de after sales voor de 250 auto's van Spyker die er wereldwijd nog rondrijden. Daarvoor had het onderdelen en ook enkele complete Spykers. Daaronder een C8 Preliator, de auto die nooit echt van de grond kwam.

De curator meldt dat de administratie zo ondoorzichtig is dat alle bedrijfsonderdelen door elkaar lopen. Sommige dingen zijn geadministreerd bij Spyker Services maar horen daar niet te zijn, en andersom. Er is daardoor onenigheid met een bedrijf dat de voorraad van Spyker Services kocht. Dat probleem kost de curator al €337.500.

Een hoop geld, maar er is dus ook die C8 die kwijt is. Die staat voor €315.000 in de boeken, maar ja, kwijt hè? Althans, het is van een ander bedrijf uit de Spyker-kerstboom aan ondernemingen. Maar kennelijk is er geen geld. Curator Dennis Steffens tegen RTL: "Het verleden heeft uitgewezen dat de heer Muller vaak mooie dingen toezegt, maar die lang niet altijd waarmaakt"