Aandeel Tesla weer door het dak na splitsing

Gisteren werden de aandelen Tesla in vijf stukken gehakt, wie een aandeel had, kreeg er vijf terug voor bij elkaar dezelfde waarde. Het moest de verhandelbaarheid van de aandelen verhogen en dat werkte. De waarde van het bedrijf schoot meteen 12,57% omhoog.

Tesla

Het aandeel Tesla is in het afgelopen jaar volledig door het dak gegaan. Bizar is geen overdreven omschrijving voor de stijging van het aandeel van de elektrische autobouwer op de beurs. De waarde van een aandeel werd echter zo hoog, dat het nog maar moeilijk te verkopen is. Daarom was al een tijdje een splitsing in voorbereiding. Die aankondiging zorgde voor een extra stijging, want na de splitsing is het aandeel -zoals gepland- makkelijker te verhandelen en dat levert ongetwijfeld weer een extra stijging op.

De speculaties klopten en toen gistermorgen in New York de aandelen van $2222 in vijf aandelen van $444 werden gesplitst gingen er meteen voor miljarden aandelen in de rondte. Het zorgde voor een koersstijging die aan het einde van de dag op 12,57% op $498 kwam te staan. Sinds vorig jaar is het aandeel $TSLA al meer dan 900% gestegen.