Toyota GR Yaris te zien op rallystage tijdens Goodwood SpeedWeek

Toyota zal de GR Yaris loslaten op de rallystages tijdens de Goodwood SpeedWeek. De Yaris zal het landgoed van Lord March onveilig gaan maken van 16-18 oktober.

Toyota GR Yaris te zien op rallystage tijdens Goodwood SpeedWeek

Met de GR Yaris heeft Toyota een indrukwekkend bommetje neergezet. De eigenzinnige driedeurs hatchback heeft de beschikking over een 1,6 liter driecilinder turbo met maar liefst 261 pk en 360 newtonmeter koppel en is in staat om de standaard sprint naar de 100 kilometer per uur af te raffelen in 5,2 seconden.

Naast het indrukwekkende vermogen wordt die sprinttijd mogelijk gemaakt door de GR-FOUR vierwielaandrijving, die door racedivisie Toyota Gazoo Razing ontworpen werd en geïnspireerd is op het systeem van de succesvolle Yaris WRC rallywagen. Om de rally-roots van de GR Yaris verder te onderstrepen stuurt Toyota de auto de bossen van Lord March's landgoed in voor rallydemo's tijdens de Goodwood SpeedWeek.

SpeedWeek.

Goodwood SpeedWeek is bedacht als corona-vriendelijke vervanger van het mateloos populaire Festival of Speed. Tegelijkertijd dient het ook als goedmakertje voor de afgelaste Goodwood Revival en de Member's Meetings.

Normaal gesproken worden de meest uiteenlopende racewagens en supercars aan de tand gevoeld op de oprit naar Goodwood House tijdens de Timed Shootout op het hillclimb-parcours.

Dit jaar vindt vanwege de pandemie alles achter gesloten deuren plaats rond het Goodwood Motor Circuit, bekend van de Revival en Member's Meetings. Ook zullen diverse andere locaties waar normaal publiek zou staan geopend worden voor de wagens.

Hogesnelheidsdemo.

De rally stage in het bos naast de hillclimb blijft echter behouden en zal wederom plaats bieden aan meer dan 50 jaar aan rallygeschiedenis. Van de kleine Mini Cooper S tot de brute Groep B Audi quattro en de iconische Subaru Impreza van Colin McRae.

De GR Yaris zal ook onderdeel maken van de festiviteiten en zal bestuurd worden door Toyota fabrieksrijder en WRC-kampioenschapsleider Elfyn Evans. Met dat talent achter het stuur kun je er zeker van zijn dat er niet rustig omgesprongen zal worden met de kleine Toyota.

Live kijken.

Goodwood SpeedWeek vindt plaats tussen 16 en 18 oktober en is gratis te volgen via Goodwood Road & Racing en hun diverse social media kanalen. Een livestream op Youtube met commentaar is net zoals voorgaande jaren beschikbaar. Mis het niet!

Nieuws
  • Toyota