Rosberg: 'Albon gaat zijn stoeltje niet houden'

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg is niet onder de indruk van het geklungel van Alexander Albon op de Nurburgring. De Duitser brandt de Red Bull coureur tot op de grond af en trekt twijfels bij zijn positie binnen het team voor volgend jaar,

Rosberg: 'Albon gaat zijn stoeltje niet houden'

De Grand Prix van de Eifel op de Nürburgring liep uit op een drama voor Red Bull Racing's tweede rijder. Al in de derde bocht knalde Alexander Albon met een blokkerend linkervoorwiel door het canvas van zijn zachte Pirelli's. De enorme trillingen die de beschadigde band genereerde forceerden een zeer vroege pit stop, waardoor de strategie voor de race al compleet op zijn kop gezet was.

Niet veel later deed Albon het vrolijk over met een nieuwe set mediums in bocht 1. In de tussentijd kreeg hij het ook aan de stok met het B-team. Vooral Pierre Gasly liet zich niet zomaar pakken, waardoor de twee bijna een touche hadden in de eerste bocht. Albon reageerde geknakt via de boordradio: "Ze racen zo hard tegen me".

Ook Daniil Kvyat kreeg te maken met de slordigheid van de Britse Thai. Nadat de Rus te diep inremde en de laatste chicane even moest overslaan, kwam Albon langszij en reed hij pardoes de voorvleugel van de AlphaTauri eraf. Het incident gebeurde ter hoogte van de ingang van de pitsstraat, waardoor Kvyat een volledige ronde af moest leggen zonder voorvleugel.

Alexander Albon ontving een tijdstraf van 5 seconden voor het incident, een penalty die hij niet inloste omdat zijn auto teruggetrokken werd met een gat in de radiateur.

Kritiek

Bij Sky Sports F1 kon Albon niet rekenen op al teveel sympathie. Voormalig F1-coureur Paul DiResta en Nico Rosberg, wereldkampioen van 2016, hadden harde woorden klaar voor de Red Bull rijder. DiResta begon nog enigszins mild:

"Het is een beetje een ongelukkige dag voor hem geweest. Red Bull heeft meer nodig van Albon. Ze hebben meer nodig van een nummer twee coureur vanwege het constructeurskampioenschap. Mercedes kan het in een paar races winnen, maar Max zit binnen tien punten van Bottas in het rijdersklassement. Het laat zien wat je zou kunnen doen met dat pakket."

Paul DiResta.

Nico Rosberg is een stuk minder voorzichtig. Volgens hem heeft Albon zijn carrière bij Red Bull om zeep geholpen:

"Ik zal een stukje verder gaan en gewoon zeggen dat hij erg, erg slecht gereden heeft dit weekend. Hij is langzaam geweest, heeft veel fouten gemaakt vandaag en dat is het tegenovergestelde van wat hij op dit moment nodig heeft. Hij heeft een goed resultaat nodig om zijn stoeltje veilig te stellen en na vandaag lijkt het er niet op dat hij in staat zal zijn om zijn stoeltje te behouden. Het is zonde want hij is sympathiek en we weten dat hij goed kan rijden."

Nico Rosberg.
Formule 1
  • Red Bull Content Pool