Corona: WRX Spa Francorchamps afgelast

Het is weer zover. Dankzij de aanhoudende COVID-19 perikelen heeft de organisatie van Spa Francorchamps de FIA World Rallycross race volledig afgezegd. Zelfs achter gesloten deuren is het evenement volgens de circuitleiding niet houdbaar.

Corona: WRX Spa Francorchamps afgelast

De klappen blijven maar komen in de autosport. Wederom is een groot evenement op de kalender geschrapt. De Belgische ronde van het FIA World Rallycross Championship kan na flinke uitstel helaas niet doorgaan, aldus de organisatie achter het circuit van Spa Francorchamps. Versterkte maatregelen zouden daarvoor de grootste oorzaak zijn, zo meldt Autosport.

Lockdown 2

Buiten het feit dat Belgie sinds vorige week wederom in een lockdown zit, benoemt de leiding van Spa de reisrestricties die in meerdere Europese landen zijn ingevoerd. Dit zou het zelfs voor de deelnemende teams en de officials die bij de race aanwezig moeten zijn onmogelijk maken om überhaupt bij het circuit te kunnen komen. Hierdoor is zelfs een rallycross evenement achter gesloten deuren niet langer mogelijk:

"The current health situation in Belgium and throughout Europe has forced the organisers into taking this joint decision. The Circuit of Spa-Francorchamps, IMG and the FIA are in fact very mindful of the progression or development of the pandemic and the extremely tense situation in the hospitals. Furthermore, the various restrictive measures taken recently by several governments, such as those relating to travel, make the situation extremely complicated for holding the Spa World Rallycross of Benelux. "

Terugkeer mei 2021

Spa verwacht de originele datum in mei alsnog in 2021 te kunnen voldoen. Het kampioenschap staat echter in het algemeen op losse schroeven: de FIA is al driftig op zoek naar een nieuwe promotor nadat IMG Events in oktober aangaf niet langer die rol te willen vervullen.

De afronding van het horrorseizoen van 2020 staat nog steeds gepland voor het weekend van 12 december op de Nürburgring. De kans is echter groot dat die race met dezelfde problemen te maken zal gaan krijgen.

Autosport
  • FIA World Rallycross Championship