Dit zijn de perfecte Black Friday-aankopen voor een petrolhead

Het is bijna Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw, kortom tijd om elkaar leuke dingen te geven. Misschien heeft u wel een BOL.com cadeaucheque of een andere gift card aangetroffen tijdens de grote coronaschoonmaak. Wij geven tips om zo veel mogelijk lol aan geven en krijgen te beleven.

Monopoly

Autobahn heeft een complete lijst met leuke dingen voor Kerst voor u samengesteld. Alles komt waarschijnlijk te laat aan om nog onder de boom te leggen. Helaas, maar het geeft u ook de kans om gewoon nog even na te denken wat u met uw cadeaucheque gaat doen. 

Om te beginnen hebben we wat leuke dingen van Lego uitgekozen. Denk bijvoorbeeld aan het boek 'Porsche 911: Iconic Vehicles Made From Lego Bricks' dat uitleg geeft om hoe u uw Legostenen ook in kunt zetten. Om nog even bij de Lego Porsches te blijven: wij zouden gelukkig worden als iemand ons de LEGO Technic Porsche 911 RSR zou doneren (mag gewoon naar onderstaand adres). Echt onsterfelijk wordt u met de LEGO Technic Liebherr R 9800 Graafmachine. Dat ding is zo groot dat u wel een paar weekjes bezig bent met de bouw ervan.

Mocht u niet van de Lego zijn, dan hebben we nog wel wat meer voor u. Wat dacht u van een houten uitsnede van de Nürburgring? Kan gewoon. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de Monopoly-versie van de Groene Hel. Het spel, waar je in plaats van winkelstraten secties van het circuit koopt en in plaats van huizen en hotels, tribunes en stadions bouwt is te koop op de officiële website van het circuit.

Een echte petrolhead kan natuurlijk ook niet de weg op zonder dashcam. Wij zweren erbij, want die ene kneus die van rechts door rood uw youngtimer total loss rijdt kost meer dan die tweehonderd voor een cameraatje dat bewijst dat u groen had. Neem een Nextbase DVR 312GW of een Blackvue DR750S die meteen voor én achteruit kijkt. Veiligheid staat voorop.

Dan zijn er nog de elektrische steps. Wij hopen dat ze volgend jaar eindelijk legaal worden en sorteren vast voor met wat steps voor onder de kerstboom. De Boosted Rev is de top of the line e-step (met de code "autobahn" krijg je €20 korting). Het ding is degelijk en heeft enorm veel veiligheidsfeatures. Minder duur zijn de Xiaomi M365 Pro en de Segway Ninebot Kickscooter Max G30 die je ook veel vaker op straat tegenkomt.

Wie echt avontuurlijk is, kan zijn vierwielige auto inwisselen voor een Onewheel. Dit skateboard-achtige ding heeft inderdaad maar één wiel en daarop balanceer je, terwijl dat ook de besturing bedient.

Zo komt u makkelijk van uw sinterklaas-extra, kerstbonus, kerstcadeau of dertiende maand af. Succes! En veel plezier met geven (of krijgen).