Onthuld: de Lexus van $3,5 miljoen

Mercedes-Maybach mag dan de S 650 en G 650 hebben, Lexus heeft de LY 650. En die van Lexus is duurder. Veel duurder. En groter bovendien.

Lexus LY 650

Het exclusiefste voertuig dat je deze eeuw van Lexus kon kopen, was de onvolprezen en onvermaarde LFA. Een auto waarover we nog regelmatig blije dromen hebben, vooral dankzij de geweldige V10-sound. Deze fantastische LFA is geruime tijd uit productie, en een opvolger lijkt niet in zicht. Maar gelukkig heeft Lexus wel iets anders duurs: de LY 650. Dit is een luxejacht van net geen 20 meter lang (65 voet), dat gisteren op een botenshow in Florida onthuld werd. Want waarom ook niet? Er zijn ook boten met Mercedes- en Lamborghini-branding, en landgenoot Honda maakt zelfs privéjets (en bootmotoren)

American made, Volvo-motoren

Het jacht wordt gebouwd in samenwerking met Marquis Yachts uit Wisconsin, en staat op de Fort Lauderdale International Boat Show in Florida, eind oktober. Erachter hangen twee Volvo Penta® IPS-motoren, met een vermogen van 1.050, 1.200 of 1.350 pk. Vul de brandstoftanks tot de nok, en de teller stopt iets boven de 4.000 liter. Wilt u een meerdaags feestje vieren, dan is er slaapplek voor uzelf en 5 supermodellen, verspreid over drie ruimtes. 

De prijs van dit moois? Ongeveer $3,6 miljoen, maar dat is een vanafprijs. Kost wat, maar dan kunt u uw zeebenen ook in een Lexus strekken. Mooi, voor naast de LC500. Overigens oneindig veel kudos voor Lexus, dat ze de release op International Talk Like a Pirate Day hebben gepland. Dat kán geen toeval zijn. Een video van het jacht vindt u HIER.