Brabus bouwt zijn nuttigste Mercedes G-Klasse ooit

Wanneer Brabus zich met een Benz bemoeit, dan weet je een paar dingen op voorhand: het voertuig is zwart, laag, breed, heeft veel pk's, dikke wielen, en het haat drempels. Met deze traditie wordt nu gebroken, want deze G-Klasse is best praktisch.

Brabus Adventure

De G-Klasse is al sinds 1979 de Duitse tegenhanger van de Land Rover, met een uiterlijk dat grotendeels gelijk bleef, en helemaal geen verkeerde offroad-capaciteiten. Echter, waar de auto in de jaren '80 nog door terreinliefhebbers werden gekocht, slaat de balans de laatste jaren door richting de elitaire stads-socialites, die graag over snaarstrak asfalt rollen in een terreinwagen van 2 euroton of meer. We snappen het wel, want de G is een icoon én een heerlijke auto, zoals we aan den lijve konden ondervinden.

Deze stadsmensen, die hun G graag glimmend in plaats van modderig houden, werden op hun wenken bediend door de Mansory's en de Brabussen van deze wereld, bijvoorbeeld met en 800 pk sterke Widestar. Was dat niet genoeg, dan was er altijd nog een 900 pk sterk exemplaar voorhanden. Maarrr...Waarom zou je als grote tuner niet gewoon van twee walletjes eten, en de offroad-klandizie niet erbij bedienen?

ABENTEUER

Deze retorische vraag wordt nu beantwoord door Brabus met de Adventure, een offroad-pakket voor de nieuwe G-Klasse, compleet met traanplaten, een bagagerek, extradikke lampen, aangepaste vering, en natuurlijk een carbon wieldeksel voor het reservewiel. Als u het wilt, tunet Brabus meteen uw G350d naar 330 pk en 660 Nm. De instelbare vering laat de G nog eens 40 mm hoger op zijn poten staan, voor als u onderweg extrahoge stukken rots tegenkomt. Leuk ding, toch? Wel even de smalle doorgangetjes vermijden graag, want het ding is wel met 10 centimeter verbreed.