Geen trouwstoet, wel irritant: tüüterende bouwers blokkeren Ring 010

Oktober 2019 gaat de geschiedenis in als de maand van het protest: G. Thunberg in de voetsporen van B. Botje met een bootje naar Amerika, boze boeren die het niet meer pikken op het Malieveld en in Groningen, en op de valreep doet bouwend Nederland ook nog een duit in het zakje.

Ja!

Het kwam bijna vanuit het niets: een stikstofuitspraak van de Raad van State, die de Nederlandse bouw- en infrasector dreigt lam te leggen. En boeren nog wat verder in het verdomhoekje duwt. Juist deze groepen keiharde werkers voelen zich ondergewaardeerd, en dus laten ze dit merken in de vorm van vrij massale protesten.

De boeren hadden we al gehad, en vandaag is het de beurt aan de bouwers. Zij zien zich geconfronteerd met het mogelijk lamleggen van hele snelweg- en nieuwbouwprojecten (ook door PFAS-normen, dat komt er nog bij), en dus haalden ze vanochtend hun gram op een bomvol Malieveld.

Maar daar houdt het niet op, de demonstranten - voor zover niet tegengehouden bij de Utrechtsebaan - vermaken zich momenteel op de Ring Rotterdam, met langzaamaan-acties. Moet dat nou jongens, de burger meesleuren in dit verhaal? Nou ja, het is nog steeds sympathieker dan een trouwstoet vol agressieve klaplopers.