Bwoah, dit is de Alfa Romeo C41

Kimi's nieuwste dienstwagen is hier. Met de C41 hoopt Alfa Romeo het voor de Fin weer een sport te maken in plaats van een hobby.

Bwoah, dit is de Alfa Romeo C41

Het derde hoofdstuk van de Alfa Romeo-Sauber partnerschap is hier. Met de C41 hoopt het team de aansluiting te vinden met het middenveld. Dankzij de vrijwel onveranderde regels voor 2021 ziet de auto er op het oog niet wezenlijk anders uit, maar in tegenstelling tot McLaren heeft het team wel wat gedaan met de livery.

Kunstzinnig

Op verzoek van hoofdsponsor Orlen, een Poolse oliemaatschappij, vond de onthulling plaats in Warschau. Na een gezonde dosis Pools en een snufje gebroken Engels kregen we eerst even een artistiek stukje klassieke muziek en een dansvertoning te zien. Een beetje vreemd bij de onthulling van een F1-racer, maar we doen het er maar mee.

Oke dan, Alfa Romeo.

Weinig veranderd

De C41 is zoals verwacht een evolutie van de C39 van vorig jaar. Technisch directeur Jan Monchaux legt uit dat het team vooral de neus, vloer en diffuser heeft aangepast. Verder zijn vrijwel alle onderdelen hetzelfde als ze vorig jaar waren. De grote hoop is de nieuwe Ferrari power unit. Alle Ferrari-aangedreven teams vielen rond een seconde terug in 2020 na een controversiële deal met de FIA rond de (waarschijnlijk) illegale motor van 2019. De herziene Power Unit moet dit gat weer gaan dichten.

Livery

Alfa Romeo houdt vast aan het bekende kleurenschema, maar heeft de kleuren voor de verandering even omgedraaid. De bovenkant van de auto is nu wit, terwijl het hart van het Alfa Romeo-logo gevormd wordt door een dieprode kleur. Echt bijzonder kunnen we de livery niet noemen, maar lelijk is het ook niet.

Strak schema

De C41 krijgt zijn eerste shakedown op het circuit van Barcelona deze vrijdag. Het team heeft daarna slechts twee weken om de auto klaar te maken voor het driedaagse testweekend in Bahrein op 12 maart. De eerste Grand Prix is op hetzelfde circuit op de 28ste. Er is dus een enorm strak schema, waardoor er nog wel eens iets fout zou kunnen gaan. Het is voor Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi en testcoureur Robert Kubica te hopen dat het nieuwe Ferrari-blok geen problemen gaat geven.

Formule 1
  • Alfa Romeo Racing