Russische ijshockeyer ramt Porsche Macan door parkeergarage

Een ijshockey speler vond het nodig om met zijn Porsche een bodycheck uit te voeren op de muur van een parkeergarage. Het liep gelukkig met een sisser af.

Russische ijshockeyer ramt Porsche Macan door parkeergarage

Bovengrondse parkeergarages blijven voor sommige mensen gevaarlijke plekken. We zien wel vaker incidenten waarbij professionele brokkenpiloten maar net ontsnappen aan een metershoge val vanaf een parkeerdek. Vaak heeft dat te maken met verwarde mafkezen die vergeten welk pedaal wat nou ook alweer doet. Een crash in Moskou had echter een andere, meer bijzondere aanleiding.

Sneeuw

Moskou is in deze tijd van het jaar niet bepaald een tropisch paradijs: het is er berekoud en er ligt veel sneeuw. Daar werd ijshockeyer Denis Kazionov nog eens pijnlijk aan herinnerd toen hij zijn Porsche Macan de parkeergarage van een appartementencomplex in stuurde. De spekgladde betonnen vloer was bedekt in een dun laagje van het witte poeder, waardoor de Porsche blijkbaar alle grip verloor. Kazionov gleed hierdoor met zijn vrouw en zoontje aan boord stuurloos richting de muur.

Het ging allemaal maar net goed.

Ironisch

Twee dikke metalen balken hielden de baby-Cayenne uiteindelijk toch tegen, waarna het gezin ongedeerd uit kon stappen. Volgens de beheerders van het gebouw was het ongeval volledig te wijten aan Denis. Hij zou waarschijnlijk te hard gereden hebben. Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen en kunnen we lachen om de ironie: een ijshockeyer die blijkbaar niet snapt dat dingen glad kunnen zijn. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Lokale photobombers grepen meteen hun kans.
Algemeen
  • Москва 24