Auw! Corvette C8 valt van lift

De Corvette C8 is een compleet andere auto dan zijn voorgangers. Daar had een Amerikaanse monteur even geen rekening mee gehouden.

Auw! Corvette C8 valt van lift

Met het uitbrengen van de C8 heeft Chevrolet het begrip 'Corvette' een compleet nieuwe invulling gegeven. Bijna 70 jaar was het recept steeds hetzelfde: motor voorin, bestuurder in het midden, aandrijving op de achterwielen. Vanaf de C5-generatie werd de versnellingsbak achterin gemonteerd, waardoor een bijna perfecte 50/50 gewichtsverdeling mogelijk werd. Die layout werd gebruikt van 1997 tot 2019.

Zware kont

De C8 heeft zoals we weten de motor achter de voorstoelen verplaatst, waardoor de gewichtsverdeling veel verder naar achteren ligt. Dat levert niet alleen spannend rijgedrag op, maar ook kostbare fouten in de garage. Een Amerikaanse monteur in een kleinere garage had duidelijk de memo niet gekregen dat er iets veranderd was aan de Corvette. De flink verplaatste krikpunten wist hij op de een of andere manier niet te herkennen.

Zijn poging om een felblauwe C8 op dezelfde manier als een ouder model op de brug te zetten eindigde daarom in tranen. Door de veel zwaardere kont kletterde de supercar vrijwel meteen weer naar beneden, met flinke schade tot gevolg. Aan de tweede foto te zien zijn de glasvezel panelen op meerdere plekken doorgescheurd. Het zou goed kunnen dat het frame ook verbogen is. Wellicht is de auto dus niet meer te redden.

Strategisch

Het is al de tweede keer dat een C8 van een tweekolommer valt in Amerika. In juni van vorig jaar klapt een rode Corvette naar beneden in Jacksonville, Florida. Ook die auto was onherstelbaar beschadigd. Misschien zou het handig zijn als General Motors toch even een statement opstelt voor de kleinere garagehouders. Amerikanen zijn immers dol op veiligheidswaarschuwingen. Of ze laten het lekker zo natuurlijk. Dan kunnen ze lekker cashen op mensen die hun verkreukelde Corvette komen vervangen.

Algemeen
  • Corvetteforum@Vman21C8