Dit is de vreemdste Porsche 911 die je vandaag gaat zien

Aandacht tekort? Deze 911 hotrod is de ideale oplossing.
Dit is de vreemdste Porsche 911 die je vandaag gaat zien

Hotrods heb je in alle soorten en maten, maar als basis wordt meestal een Amerikaans hok uit de jaren '30 of '40 gebruikt. Franse custombouwer Alexandre Danton vond dat het ook wel eens anders kon. Dat liet hij eerde al zien met een flink bewerkte Lamborghini Espada. Het uitgangspunt voor zijn nieuwste project was een klassieke Porsche 911T uit 1971. Daar bleef naar goed gebruik uiteindelijk weinig van over.

Britse bruutheid

Van wat we kunnen zien op de foto's zijn alleen de deuren, de motorkap en de lampen nog echt origineel te noemen. Onder die motorkap vind je echter geen luchtgekoelde zescilinder boxer meer. Wel een enorme starre achteras. Die wordt via een drietraps automaat aangedreven door een 6.75 liter turbo V8 van Bentley. De aandrijflijn komt uit een Turbo R van 1995 en levert zo'n 300 pk en 660 newton meter aan koppel. De inlaat voor de enkele turbo heeft zelfs de linkerkoplamp vervangen.

De inlaat loopt via de linkerkoplamp.

Niet legaal

In tegenstelling tot de Amerikanen zijn we hier in Europa een beetje strenger met wat we op de weg laten. De Danton Bentley 911T heeft daarom geen typegoedkeuring. Ondanks dat heeft Alexandre Danton de moeite gedaan om verstelbare ophanging te monteren, waardoor de super lage hotrod in theorie op straat te rijden is. Niet dat je dat zou willen. Een blik op het interieur vertelt ons dat het geen fijne rit zal zijn. Er is namelijk bijna geen interieur.

Veilingvoer

Via het bekende veilinghuis Bonhams wordt er gezocht naar een nieuwe eigenaar voor de unieke hotrod. Bonhams meldt dat de auto verkocht wordt vanwege de uitspraak van het hoog gerechtshof. De geschatte opbrengst ligt tussen de €5800 en €12.000. Er is geen bodemprijs. Dus mocht je de behoefte hebben om Porsche-puristen hartkloppingen aan te jagen op autoshows, dan is dit je kans. De veiling start op 20 maart.