Drugsrijder zeilt over snelweg met zeewaardige Peugeot 206 CC

Een wegpiraat met een Peugeot 206 CC bedacht een creatieve manier om onderdelen te vervoeren. De politie kon zijn vindingrijkheid echter niet waarderen.

Drugsrijder zeilt over snelweg met zeewaardige Peugeot 206 CC

Komische taferelen op de A6 bij Joure. De lokale politie kwam in tegengestelde richting een boot tegen op de snelweg. Althans, zo leek het. Het vaartuig stond geparkeerd op de vluchtstrook vlak voor de afslag naar Sint Nicolaasga, wat de agenten de kans gaf om terug te rijden en polshoogte te nemen. Het bleek uiteindelijk om een Peugeot 206 CC te gaan waar met kunst en vliegwerk de cabine van een kleine boot op bevestigd was. De bestuurder was nog druk bezig om de spanbanden nog eens na te trekken toen de politie arriveerde.

Waslijst

De stunt leverde de man een lange waslijst aan overtredingen op. Het bleef echter niet bij boetes voor het onveilig vervoeren van een stuk schip. Na een speekseltest bleek de man onder invloed te zijn van THC. Daarnaast zag zijn rijbewijs er niet helemaal jofel uit. Na onderzoek van de marechaussee bleek het Poolse roze pasje vervalst. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Volgende keer kan hij misschien beter een gracht pakken.

Algemeen
  • Politie Sneek via Instagram