Reminder: vanmiddag gaat een BMW M8 Competition doormidden

Het is bijna zover: als onderdeel van The Pentheon Event wordt vanmiddig de schaar gezet in een splinternieuwe BMW M8 Competition Gran Coupe.

Reminder: vanmiddag gaat een BMW M8 Competition doormidden

Vorige week vernamen we dat de veiligheidsexperts van Holmatro Rescue World zich opmaakten voor een wel heel speciale demo: een gloednieuwe BMW M8 Competition Gran Coupe zou live geofferd worden om de nieuwe veiligheidsapparatuur van het bedrijf te testen. Vanmiddag is het dan zover.

Pre-productie

Holmatro promoot de nieuwe Pentheon-serie door de dikke Beemer in stukken te snijden. Het is niet de eerste keer dat de Nederlanders dit soort fratsen uithalen. BMW levert regelmatig pre-productie modellen als oefenobjecten.

De M8 is geen uitzondering. De auto werd gebruikt door BMW's onderzoeksafdeling en heeft geen typegoedkeuring. BMW kan de auto dus nooit op kenteken zetten en verkopen, waardoor hij effectief waardeloos is.

15:00

Vanmiddag om 15:00 zet een crew van veiligheidswerkers de schaar in de BMW. Je kunt de rituele slachting volgen via Facebook en Holmatro's Youtube-kanaal.