Mattia Binotto: 'Ik juich voor Max Verstappen' 

Ferrari's opperhoofd schaart zich achter het Oranje Legioen in de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Binotto is er echter niet zeker van of zijn steun genoeg zal zijn.

Mattia Binotto: 'Ik juich voor Max Verstappen' 

Dit jaar is het jaar van Max Verstappen. De Nederlander is slechts de tweede man in zeven jaar tijd die een serieuze bedreiging vormt voor het normaal verpletterend dominante Mercedes.

Alleen door omstandigheden buiten zijn controle (een klapband en twee losgeslagen Mercedessen) werd zijn reeks van overwinningen en tweede plekken doorbroken. Na de dramatische races op Silverstone en de Hungaroring staat Verstappen echter acht punten achter op Lewis Hamilton.

Max goed voor de sport

Sinds de controversiële botsing op Silverstone is de kloof tussen fans van de twee kemphanen groter geworden dan ooit. Iedereen wil dus weten wie aan welke kant staat. Motorsport.com legde de vraag voor bij Ferrari teamchef Mattia Binotto. Als voormalig rivaal van beide teams zou je verwachten dat de Italiaan liever geen kant kiest, maar Mattia spreekt toch zijn voorkeur uit:

"[Verstappen en Hamilton] zijn twee buitengewone coureurs, en heel getalenteerd. Een heeft het al laten zien en de andere heeft snelheid waar niet over valt te twisten na alles dat hij heeft laten zien. Ik hoop dat ze tot he bittere eind kunnen vechten. Dat betekent een open kampioenschap, een spannend gevecht en marges die zo klein mogelijk zijn, voor de show. Ik juich altijd voor onszelf hier bij Ferrari maar ik juich ook voor Max, want ik denk dat het goed is voor de sport om de status quo te doorbreken."

Somber vooruitzicht

Ondanks zijn hoop dat Verstappen zal zegevieren ziet Binotto het somber in voor de Red Bull-rijder. De Italiaan denkt dat de ijzersterke vorm van Mercedes niet eenvoudig te doorbreken is. Gebaseerd op het verleden voorspelt Mattia dat Lewis Hamilton ondanks zijn vele foutjes er toch opnieuw met de titel vandoor zal gaan, vanwege de kracht van het merk met de ster:

"Als ik erop zou moeten wedden, dan denk ik dat Lewis wint. Ik zeg dit omdat ik denk dat Mercedes wint. Ze zijn een solide team en ze hebben laten zien wat ze zijn de laatste jaren. Ik denk dat ze alle elementen hebben om uiteindelijk te winnen. En als de regerende kampioenen zijn zij degenen die verslagen moeten worden."

Formule 1
  • Scuderia Ferrari, Formula 1