Jos Verstappen onwel na Grand Prix Zandvoort [UPDATED]

De vader van is na de Grand Prix met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis van Roermond. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed.

Jos Verstappen onwel na Grand Prix Zandvoort [UPDATED]

De gemoederen liepen gisteren hoog op bij de Grand Prix van Nederland. Voor een uitzinnig publiek wist Max Verstappen zijn aartsrivaal Lewis Hamilton te snel af te zijn en reed hij naar een populaire thuisoverwinning. Helaas voor Max en vader Jos werd de feestelijke dag toch op een nare manier afgerond.

Darmontsteking

Vlak na het vieren van de overwinning kreeg de voormalig F1-coureur last van pijnlijke steken in zijn buik. Uit voorzorg werd hij meteen per helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Roermond, zo meldde sportief directeur Jan Lammers bij de Radio 538 ochtendshow. Na controle bleek Jos last te hebben van een darmontsteking. Verstappen kon na behandeling met antibiotica relatief snel herstellen. Naar omstandigheden gaat het nu gelukkig weer goed.

Beterschap voor Jos

Lammers betreurt dat de dag zo moest eindigen voor de Verstappens. Jos is immers een groot element van het succes van de huidige kampioenschapsleider: "Dat vond ik heel sneu, want het is natuurlijk een prachtige dag, en dat hij hem niet zo mooi heeft mogen beleven. Want hij is toch de man die dit samen met Max ook teweeg heeft gebracht. Ik wens hem veel beterschap!"

En daar sluiten we ons uiteraard bij aan. Beterschap Jos!

Update

Inmiddels heeft Verstappen senior via Twitter gereageerd op het nieuws. In klassieke stijl liet hij weten dat het weer goed met hem ging:

Formule 1
  • Red Bull Content Pool